VULIĆEVA PORUČILA „Kolege iz PDP i SDS u parlamentu BiH ne zanima SRPSKO JEDINSTVO“

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Sanja Vulić izjavila je da najvažniji zadatak predstavnika Republike Srpske na nivou BiH mora biti zaštita institucija i interesa Srpske, prema kojoj bošnjačka politička elita konstantno pokazuje netrpeljivost.

Sarajevu moramo s oprezom sve posmatrati, jer bošnjačka politička elita pokazuje netrpeljivost prema nama. Svi koji dolaze iz Republike Srpske u Sarajevo moraju građanima reći da je sarajevska politika usmjerena ka centralizaciji BiH, što je nedopustivo – rekla je Vulićeva večeras za Alternativnu televiziju.

Ona je istakla da Republika Srpska ima obrise države i da se na nivou BiH brani njena granica i institucije.

– Nažalost, kolege iz PDP-a i SDS-a ne mogu da shvate da u parlamentu BiH moraju djelovati prosrpski. NJih ne zanima srpsko jedinstvo i bitno im je da se vrate u vlast uz dogovor sa SDA – izjavila je Vulićeva.

Govoreći o pokušaju smjene Savjeta ministara, Vulićeva je navela da je znala da neće biti opozvan.

Bez obzira koliko SDA u nama ne vidi dobrog sagovornika, ova pratija je veoma svjesna da jačeg pobjednika od SNSD-a nema. Postoje priče da se lideri SDA, SDS-a i PDP-a sastaju sa predstavnicima američke Ambasade u BiH i pregovaraju o rušenju Savjeta ministara u maju ove godine, ali sam sigurna da od toga nema ništa – kaže Vulićeva.

Ona je naglasila da Savjet ministara dobro radi, te da je obezbijedio nesmetan uvoz esencijalne robe u vremenu pandemije virusa korona.

– Otkočen je i put ka EU i to je uradio sadašnji saziv Savjeta ministara. EU je pohvalila mnoge strategije koje je donio Savjet ministar, među kojima je i o procesuiranju ratnih zločina. Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija se odlično bori i radi posao -rekla je Vulićeva.

Kada je riječ o migrantskoj krizi u BiH, Vulićeva je ponovila stav institucija Republike Srpska da migrantski kampovi neće biti formirani u Srpskoj.

Govreći o odluci Centralne izborne komisije (CIK) o izborima u Doboju, Vulićeva je ocijenila da je CIK počinio niz prekršaja i ne zna da radi posao.

– Međutim, ne možemo da dozvolimo da građani Doboja ispaštaju zbog CIK-a koji ne zna da radi posao. CIK nema nikakav dokaz protiv SNSD-a, a podnijela sam krivičnu prijavu protiv članova CIK-a i predsjednika PDP-a i SDS-a, jer je prekršen izborni zakon i zato što imamo dokaze da je član CIK-a Vanja Bjelica Prutina bila savjetnik Mirka Šarovića, a Jovan Kalaba – predsjednik statutarne komisije PDP-a. Članovi CIK-a iz Srpske glasaju protiv rezultata izbora u Srebrenici, odnosno protiv srpskog načelnika, što nije normalno – kaže Vulićeva.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.