Učitelj podijelio paketiće djeci i zaradio prijavu (VIDEO)

Posljednji slučaj, kako kaže, mobinga, se desio nakon što je našao načina da učenici dobiju novogodišnje poklon paketiće.

Nikola Кrivokapić, učitelj u područnom odjeljenju Osnovne škole Boško Buha iz Štrbaca na Uvcu kod Rudog, tvrdi da je stalno izložen mobingu od direktorice škole Slavice Кojadinović.

Poslednji slučaj, kako kaže, mobinga, se desio nakon što je našao načina da učenici dobiju novogodišnje poklon paketiće.

„Paketiće sam dobio od donatora za šest učenika i još dvoje djece koja će naredne školske godine krenuti u školu. Podijelio sam ih 30. decembra tako što sam neke odnio djeci njihovim kućama ili su roditelji došli da ih uzmu“, kaže Krivokapić i dodaje da toga dana nije bilo nastave, jer je zbog zemljotresa u Hrvatskoj obustavljen rad škola.

„Morao sam da od njih uzmemm izjave da je tako bilo da bih se branio na eventualnom disciplinskom postupku“, kaže Кrivokapić.

Direktorica je, priče Кrivokapić, rekla da je bilo zabranjeno da djeca dolaze u školu i zaprijetila mu disciplinskom prijavom i vjerovatno prekid radnog odnosa.

On tvrdi da djeca nisu dolazila u školu.

Učitelj je, kako navodi, odgovarao disciplinski i zbog samo jedne riječi.

„Ovo mi je treći disciplinski postupak. Na drugom je bilo zato što sam koleginici rekao „njanja“, tako stoji u izvještaju komisije . Smiješno je ali meni nije do smijeha“, govori Кrivokapić.

Ovaj učitelj je jednom ušao u kancelariju direktorice, kako ona navodi, bez kucanja i to je bilo dovoljno da se pokrene disciplinski postupak.

Nisu samo ovo bile kazne prema „neposlušnom“ učitelju.

„Prošle godine nije htjela da mi ovjeri papire za banku i produženje kredita pa sam bio i egzistencijalno ugrožen jer tri mjeseca nisam mogao podići svoj novac na bankarskom šalteru. Odgovor direktorice za to je bio da se ne ponašam dolično“, kaže Кrivokapić.

Tvrdi da mu se za sve traži „dlaka u jajetu“.

Leutar.net Učitelj podijelio paketiće djeci i zaradio prijavu (VIDEO)

„U stalnom radnom odnosu sam od 1999. godine a škola mi nikad nije izvadila radnu dozvolu, jer sam iz Priboja, pa sad i s tim imam problema. Tako ispada da sam sve dosad radio na crno“, kaže Кrivokapić.

Direktorica škole Slavica Кojadinović u telefonskoj izjavi potvrdila je da će disciplinska prijava protiv Кrivokapića biti podnešena jer je paketiće djeci dijelio bez znanja direktorice i da ih je dao učenicima u školi kad je bilo zabranjeno da u nju dolaze.

„Za sve ostalo kazala je da su izmišljotine i da radi po zakonu“, kaže ona.

U Osnovnoj školi „Boško Buha“ u Štrpcima, kojoj pripada i poručna na Uvcu niko, osim u njoj, od više od stotinu učenika nije dobio novogodišnje poklone.

BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.