ŠIROKOBRIJEŠKI ĐACI Kako je skoro 30 radnika Gradske uprave u dva dana steklo diplomu u istoj školi

Spiskovi diploma zaposlenih u administraciji Grada Banjaluka prethodnih dana su podigli veliku prašinu, a u javnosti se pojavilo mnogo interesantnih detalja.

Jedan od njih je da se jedna od omiljenih obrazovnih institucija za sticanje diploma, onih koji dobijaju platu iz gradske kase, nalazi u Širokom Brijegu.

Da je to tako pokazuje i detalj da je čak šest zaposlenih u Gradskoj upravi steklo diplomu 27.1.2017. godine, a 23 nekoliko dana kasnije odnosno 31.1.2017, što su za Srpskainfo potvrdili i u Gradskoj upravi.

Dvoje zaposlenih je srednju školu u tom mjestu u Zapadnohercegovačkom kantonu završilo u junu 2017. godine, jedan u aprilu 2017. godine, jedan u junu 2010. i jedan u oktobru 2013. godine. Svi oni su zaposleni u Odsjeku za poslove civilne zaštite i profesionalno teritorijalno vatrogasno-spasilačke jedinice.

U Gradskoj upravi su samo su kratko naveli da će javnost o svim informacijama vezanim za diplome zaposlenih u Gradskoj upravi biti naknadno upoznata.

Srednja strukovna škola s pravom javnosti “Centar za obrazovanje” Široki Brijeg bila je privlačna i za one koji su zaposleni u gradskim ustanovama. Tako se, prema podacima objavljenim na internet stranici Grada, najviše zaposlenih sa diplomom ove škole nalazi u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje, dok najviše zaposlenih sa srednjom ili višom školom koji su naknadno završili VSS ima u Domu zdravlja.

U Gradskoj upravi su rekli da su u  Domu zdravlja dobili objašnjenje da su većini tih slučajeva u pitanju radnici koji su naknadno završili fakultet sestrinstva, ali da oni i dalje rade na mjestima sa svojim prvobitnim obrazovanjem.

– Detaljna analiza dostavljenih podataka preduzeća je u toku. Prema informacijama koje smo dobili iz Doma zdravlja, zaposleni sa SSS i VŠS, a koji su u međuvremenu završili VSS, raspoređeni su i rade na mjestima koja odgovaraju SSS i VŠS – rekli su u Gradskoj upravi i napomenuli da će i te informacije biti  provjerene.

Ranije su napomenuli da će spisak svih zaposlenih, kao i mjesto i vrijeme sticanja diplome građani uskoro imati priliku vidjeti na zvaničnoj internet stranici Grada,

– Gradonačelnik je zatražio da iste podatke na svojim zvaničnim stranicama objave i ustanove, preduzeća i organizacije – naveli su u Gradskoj upravi.

Izvor: Srpskainfo

2 KOmentara

  1. Ni meni nije jasno kako su stekli diplome stvarno nema logike. Mislim jasno mi je sjeli su u bus koji nije bio pun i na putu za Herceg Novi svratili u Siroki po diplome a ostatak su to ucinili u povratku ali koje su to budale da u januaru idu na more preko Kupresa kad su tamo mogli skijati kod koalicionih prijatelja???

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.