Stanivuković i Radojičić se posvađali na Twitteru zbog broja zaposlenih u javnim preduzećima

Bivši gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić i aktuelni Draško Stanivuković „zaratili“ su na društvenim mrežama zbog broja zaposlenih u javnim preduzećima. Stanivuković je sinoć objavio da prva detaljna analiza njegovog tima pokazuje da broj zaposlenih u javnim preduzećima, ustanovama i organizacijama Banje Luke, zajedno s brojem zaposlenih u Gradskoj upravi, prelazi 3.000.

„Ovo je zastrašujuće veliki broj, na osnovu kojeg ne mogu, a da ne postavim pitanje kako je budžet Grada do sada uopšte funkcionisao. Danas imamo situaciju da u pojedinim segmentima Civilne zaštite i Doma zdravlja imamo nedostatak kadra, dok je u drugim oblastima pa i dvostruko više. Budžet Grada i sistematizacije radnih mjesta su do sada bili krojeni po potrebama koalicionih partnera i u najmanju ruku rasipnički. Tu ćemo praksu prekinuti“, napisao je Stanivuković na Facebooku.

Leutar.net Stanivuković i Radojičić se posvađali na Twitteru zbog broja zaposlenih u javnim preduzećima

Dva sata kasnije oglasio se bivši gradonačelnik Igor Radojičić navodeći da su podaci koje je objavio Stanivuković netačni i da ih mora demantovati.

„Barem 1.500 od pobrojanih zaposlenih nije na budžetu Grada, niti su mnoga navedena preduzeća/ustanove korisnici budžeta za plate“, naveo je Radojičić na Twitteru.

Leutar.net Stanivuković i Radojičić se posvađali na Twitteru zbog broja zaposlenih u javnim preduzećima

No ubrzo nakon demantija javio se Stanivuković.

„Od koga Vodovod naplaćuje vodu? Od naših građana, gospodine Igore, i tako ima sopstveni budžet koji jeste budžet našeg grada i građana i onda se isplaćuju plate i za višak radnika koji ste vi zaposlili. Koliko je viška radnika u Centru za socijalni rad, Akvani, JUSC Borik itd? Znate li koliko je ugovora o djelu onih radnika koje ste vi primili na određeno i koliko ste ugovora potpisali poslije izbora nakon poraza? Sve vi to znate, za sada i bolje od mene, ali kada se upoznam o svemu, neće biti onako kako ste vi ostavili. Odmarajte!“, poručio je Stanivuković.

Njegov prethodnik ga je optužio za „elementarno neznanje“, navodeći da ne razlikuje osnovne pojmove, odnosno razliku između ugovora o djelu i rada na određeno vrijeme.

„Neka vam objasne razlike između ustanova, acionarskih društava, društava s ograničenom odgovornošću, budžeta itd.“, zaključio je Radojičić.

Rasprava je okončana oštrim odgovorom Stanivukovića koji je svom prethodniku poručio da šuti.

„Vama bi bilo bolje da su vam objasnili kako se na izborima pobjeđuje, a te pojmove vidim da dobro poznajete, s obzirom na to da ste ih morali potpisati. Do sada ste na sve šutjeli, pa bolje vam je da tako i ostane“, zaključio je Stanivuković i tako okončano do sada, uglavnom, izraze međusobnog poštovanja koje smo imali priliku čuti na ovoj relaciji, barem u javnosti.

KLIX

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.