Orden za Milana

Kada u Google pretraživač ukucate ime Milan Zurovac nećete naići na opštinska i republička priznanja, Orden Svetog Save i ostale nagrade (koje po pravilu dobijaju neki drugi). Naći ćete tekstove i milijardu blagoslova za najvećeg nevesinjskog humanitarca.

Samo pukim listanjem sajtova u pretprazničkom periodu među mnogim humanitarnim akcijama svake godine najviše simpatija pokupi ona Milanova.

Božićne pečenice za socijalno ugrožene, prvo iz njegovog Nevesinja, zatim i iz okolnih opština i tako iz godine u godinu. Covjek othrani prasiće, pripremi, ispeče i dostavi onima za koje Crveni Krst kaže da su prioritet.

Mnogo humanosti, dobre volje i starih običaja koji nalažu da se u svome dobru sjetimo i onih kojima nije dobro.

Mnogo humanosti, a tako malo riječi iz usta ovog čovjeka koji slijedi onu biblijsku „neka ti desna ruka ne zna šta je darovala lijeva“.

Milan je do sada poklonio stotine i stotine pečenica (pečeni prasići) sve kako bi Božić učinio ljepšim i zahvalio tvorcu za sreću, zdravlje i uspjehe.

Iz rijetkih citata o samom Zurovcu zaključujemo da nije milioner, nego običan čovjek koji je napornim radom i malom stočnom farmom krčio put da preživi, a sada od viška stečenog pomaže druge.

Nema podatka da je Milan odlikovan nekom poveljom Nevesinja, Hercegovine, a ni Republike Srpske.

Nema ni ordenja SPC za humanost i primjer kako se jedan svetosavski hrišćanin odnosi prema svijetu oko sebe.

Ordenja i povelje su za političare, priznanja za privrednike…, a Milan, on je svoju nagradu odavno stekao kod Boga i kod ljudi.

Svoj oreol crta sam, tiho, nenametljivo. Nestane na godinu dana, a onda se opet pojavi pred Božić i svi (bez obzira na vjeru i naciju) sa suzom u oku kažemo:

Svaka čast LJUDINO!

Izvor: Buka Blog / 5 do 12

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.