Brnabić: Verujem da će Tepić ili Grigorije pobediti na izborima, jaki kandidati

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da vidi da postoje već dva predsednička kandidata, za izbore koji bi trebalo da budu održani 2022. godine, a to su potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić i vladika Grigorije, da su “oba izuzetno jaka” i da “veruje da će neko od njih dvoje pobediti na tim predsedničkim izborima”.

„Što se nas tiče nama je ostalo do tada još 15 meseci napornog rada na tome da zadržimo najbolje ekonomske rezultate za Republiku Srbiju i za sve njene građane u Evropi, da završimo neke auto-puteve koje smo počeli, pre svega mislim na auto-put do Požege, da završimo kompletnu rekonstrukciju Kliničkog centra Srbije, započnemo rekonstrukciju Kliničkog centra Vojvodine“, rekla je Ana Brnabić novinarima ispred Univerzitetske dečje klinike „Tiršova“.

Ona je navela da će joj jedan od najsrećnijih dana biti kada postave, za nekoliko nedelja, kamen temeljac za „Tiršovu 2“.

Brnabić je rekla da im je ostalo da se u tih 15 meseci izbore da najmanje još jednom, a, kako se nada, i dva puta, podignu plate i penzije.

„To je ona borba koja je pred nama u tih 15 meseci, a ja verujem da je među tako jakim predsedničkim kandidatima, kao što su Marinika Tepić i vladika Grigorije, jedan od pobednika predsedničkih izbora 2022. godine“, rekla je Brnabić.

Na pitanje novinara kako će to što će Džo Bajden biti predsednik Amerike uticati na odnose sa Srbijom u narednim godinama, Brnabić je odgovorila da su Srbiji Sjedinjene Američke Države jedan od najvažnijih partnera.

„Drago mi je što smo u vreme mandata Donalda Trampa sa njegovom administracijom uspeli da uradimo mnogo da popravimo odnose između Srbije i SAD. Naša želja je da nastavimo tim putem, da nastavimo da gradimo sve bolje odnose između Srbije i SAD. Trudićemo se da to tako i uradimo“, rekla je Brnabić.

Izvor: N1

1 Komentar

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.