Lane Gutović: Narodu je svega dosta

Šta da poželim narodu, kada su mu sve želje ispunjene. Narodu je svega dosta, kaže za Nova.rs glumac Milan Lane Gutović.

Kulturni događaj koji je na njega ostavio najveći utisak prošle godine bio je kulturni šok.

– U jednom trenutku su otkazane sve predstave. To može da bude pozitivan ili negativan događaj. Ovog puta ne spada ni u jednu, ni u drugu kategoriju nego u kulturni šok a ne događaj.

U ovoj godini nastaviće da igra, nada se, u predstavama u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, Zvezdara teatru, Beogradskom dramskom…

Očekuje ga rad na komadu Gorana Stefanovskog “Divlje meso“ u režiji Jagoša Markovića u Beogradskom dramskom pozorištu, gde pored Gutovića i Branka Katić, Jovo Maksić, Luka Grbić, Marko Todorović, Aleksandar Vučković, Andrijana Đorđević, Vanja Nenadić i Pavle Pekić.

Radnja ove predstave je smeštena u predvečerje Drugog svetskog rata, a u središtu priče je porodični raskol kroz koji se prelamaju tradicionalni i moralni pogledi na svet, samim tim nerazumevanje i isključivost, te nadirući fašizam i okolnosti koje ga oblikuju…

Premijera je zakazana za 24. april.

Leutar.net Lane Gutović: Narodu je svega dosta

Ovo je još jedna saradnja našeg sagovornika sa Markovićem, nakon komada “Putujuće pozorište Šopalović” Ljubomira Simovića koje je na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta i predstave “Sumrak bogova“ rađene po motivima čuvenog filma Lukina Viskontija.

U BDP ga očekuje i rad na predstavi “Zelena čoja Montenegra” po delu Mome Kapora u dramatizaciji Stevana Koprivice i režiji Nikite Milivojevića.

Reč je, kako kaže Gutović, o dve predstave u koprodukciji sa Budva Grad Teatrom i Gradskim pozorištem iz Podgorice. Premijere su zakazane za avgust, prvo u Budvi a potom u Beogradu.

To je priča o prijateljstvu crnogorskog knjaza Nikole I Petrovića i Osman-paše Sarhoša, zarobljenog u bici na Vučjem dolu u julu 1876. gde je komandovao turskom artiljerijom. Istovremeno, to je povest o Zuki Džumhuru, jednom od naših najvećih crtača, karikaturista, putopisaca, pripovedača, velikog prijatelja Mome Kapora.

Lane Gutović nam je otkirao da već 12. januara ujutru počinje snimanje nove serije u Banjaluci.

– Radim sa gospodinom Nikolom Pejakovićem.

Seriju “Koža“? Upitali smo.

– Ne znam kako se zove – kazao je Gutović.

Izvor: Nova.rs

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.