Evo koliko zarađuje najplaćeniji državni funkcioner

Primanja Dušana Bajatovića, potpredsednika SPS i najplaćenijeg državnog funkcionera u Srbiji, ponovo su povećana i to za čak 1,7 miliona dinara. On sada prima ukupno pet plata, obavlja sedam funkcija i mesečno zarađuje blizu 34.000 evra.

Dušan Bajatović neretko je na meti javnosti zbog brojnih funkcija koje obavlja u isto vreme, ali još više zbog abnormalnih mesečnih primanja koja ima kao državni funkcioner i to u zemlji u kojoj prosečna mesečna plata jedva da prelazi 500 evra.

Do nedavno je zarađivao za srpske uslove neverovatnih 19.300 evra, a sada je na to dodao još jednu platu i to u visini od čak 1.707.268 dinara ili oko 14.500 evra. Na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije u njegovoj imovinskoj karti piše da toliko zarađuje kao direktor preduzeća Gastrans d.o.o.

To preduzeće je inače u vlasništvu kompanije South Stream Serbia AG, koje je registrovano u Švajcarskoj, a u kojoj 49 odsto udela ima država Srbijagas, a 51 odsto ruski Gasprom.

Uz platu u Gastransu, mesečna primanja Bajatovića porasla su na 3.973.676 dinara ili čak oko 33.800 evra.

Sudeći po podacima Agencije za sprečavanje korupcije, on trenutno prima tri direktorske plate – osim pomenute u Gastransu, u Srbijagasu zarađuje 174.378 dinara, a direktor je i u švajcarskoj firmi South Stream Serbia AG, ali tu ne prima ni dinar.

Bajatović je i predsednik Nadzornog odbora osiguravajuće kuće SOGAZ, u kome 49 odsto udela ima Srbijagas, a većinski paket od 51 odsto drži ruski SOGAZ AO. U toj kompaniji takođe nema nikakvu zaradu.

Osim direktorskih plata, Bajatović zarađuje i kao član Nadzornog odbora Jugorosgas – 1.473.344 dinara, kao predsednik Nadzornog odbora Podzemnog skladišta gasa Banatski dvor – 590.000 dinara, a kao poslanik u Skupštini Srbije prima samo paušal od 28.686 dinara.

Bajatović je uz sve to u 2019. godini dobio jednokratnu godišnju nagradu od Jugorosgasa i to u iznosu od 1.474.240 dinara, a u istoj godini Poreska uprava mu je na ime “povrata više uplaćenih doprinosa za PIO” uplatila 10.797.243 dinara.

Leutar.net Evo koliko zarađuje najplaćeniji državni funkcioner

Izvor: Nova

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.