OŠTRA PORUKA VLADIKE GRIGORIJA „Apele ljekara o koroni NAMJERNO ODBIJALI i crkveni velikodostojnici“

Vladika diseldorfski i nemački Grigorije izjavio je da su neki teolozi i crkveni velikodostojnici namjerno odbijali apele medicinskih radnika o uzdržavanju od svega što bi moglo pogoršati situaciju zbog korone, „glumeći hrabrost i pozivajući se na vjeru“, i ocijenio da to „otvoreno treba priznati“.

– Dok su nas najbolji sveštenici i teolozi upozoravali i pozivali nas na brigu i staranje o drugima, pojedinci su nastupali tako samouvjereno, kao da znaju sve o svemu, govoreći o konkretnim ljudima koji umiru kao o zanemarivim brojkama – rekao je vladika Grigorije u autorskom tekstu za novi broj nedjeljnika NiN.

On je dodao da niko od njih, dok su sve to govorili “pokazujući hrabrost isključivo na riječima”, nije otišao ni u jednu kovid bolnicu ili ambulantu “da tamo pokaže hrabrost i ljudskost na djelu”.

– I kako su pojedini autori već lijepo primijetili, nijedan od takvih, kada bi se sam zarazio, nije odbio ne samo ljekarsku pomoć, već ni povlašćeni tretman, nimalo ne misleći pritom o drugima, nesrećnim i potrebitim bližnjima, kojima su životne okolnosti takve da nisu mogli izbjeći da se zaraze, a koji su zbog tuđe neodgovornosti i sebičluka ostali bez mogućnosti da se liječe, budući da je ionako ograničen broj mjesta rezervisan za privilegovane – napisao je vladika Grigorije, piše Nova.rs.

Кako je dodao, “ponekad su, doduše, takvi neodgovorni stavovi i postupci plod neznanja ili nekog podsvjesnog straha njihovih počinilaca, pa im se može i treba oprostiti”.

3 KOmentara

  1. Корона је лаж, који прикрива бојне отрове којима нас трују, што потврђују људи који су то лично искусили попут Боројевића и Вукашиновића и многи други.Јесу најбољи свештеници и теолози упозоравали и позивали на на одговорност и старање о другим, но не они за које он мисли, него митрополити Неофит и Амвросије, који су примјер праве одговорности, проповиједи, исповједниптва, сведочења итд.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.