TROJE PROSVJETARA IZ TREBINJA među dobitnicima „Svetosavske nagrade“

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske nagradilo je „Svetosavskom nagradom“ 40 istaknutih nastavnika osnovnih i srednjih škola i vaspitača u Srpskoj za postignute izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja učenika i djece u protekloj školskoj godini, među kojima je troje prosvjetara iz Trebinja i jedan iz Bileće.

Nagrađeni su naši sugrađani – vaspitač u vrtiću „Naša radost“ Sanja Kisin, nastavnik razredne nastave u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ Milan Vujović i profesor violine u Muzičkoj školi Trebinje Ljiljana Rajović.

Priznanje je pripalo i Mirjani Svorcan Tolj, nastavniku srpskog jezika u Osnovnoj školi „Sveti Sava“ u Bileći.

Iz resornog ministarstva je saopšteno da je na osnovu pristiglih prijava na javni poziv za izbor kandidata za dodjelu „Svetosavske nagrade“ odabrano sedam vaspitača iz predškolskih ustanova, 24 nastavnika razredne i predmetne nastave u osnovnim školama, te devet profesora srednjih škola u Republici Srpskoj.

Nagrada će ovogodišnjim dobitnicima biti dodijeljena na način prilagođen trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Srpskoj te će svečana manifestacija biti organizovana putem televizijskog prenosa na programu Radio-televizije Republike Srpske 28. januara.

Izbor: Radio Trebinje

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.