Gradonačelnik Bijeljine šest beba darovao sa po 500 KM

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović darovao je danas sa po 500 KM šest beba koje su rođene 1. januara u bijeljinskoj bolnici.

Petrović je rekao da je simboličan poklon majkama beba rođenih prvog dana Nove godine nastavak tradicije i pokazivanje društvene odgovornnosti, te najavio snažnu podršku lokalne uprave pronatalitetnoj politici.

„Biti majka je najljepša titula u društvu“, rekao je gradonačelnik, upućujući čestitke majkama i očevima novorođenih beba u novim životnim ulogama roditeljstva. Prema riječima Petrovića, Gradska uprava Bijeljine uložiće maksimalne napore i dati doprinos jačanju pronatalitetne politike, a jedna od tih mjera je podrška bračnim parovima koji potomstvo ostvaruju procesima vantjelesne oplodnje, za šta se iz lokalnog budžeta izdvaja 25.000 KM godišnje.

Zahvaljujući gradonačelniku i lokalnoj zajednici što su posjetili i darovali bebe rođene prvog dana u bijeljinskom porodilištu, načelnik Ginekološko-akušerskog odjeljenja Vesna Perković Maksimović rekla je novinarima da je u protekloj godini rođeno 1.007 beba, što je više nego godinu ranije. „Nadam se da će trend rasta broja novorođenih biti svake godine još veći“, poručila je Maksimovićeva i ocijenila da je rast nataliteta najveća sreća i bogatstvo društva.

Ona je podsjetila da je prvorođena beba ove godine u Bijeljini Maksim Marković i prva beba rođena 2021. godine u Republici Srpskoj i da je, tradicionalno, predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović darivala ovu bebu zlatnikom i prigodnim poklonima, koje je u ime predsjednika Republike uručio direktor Bolnice „Sveti vračevi“ Zlatko Maksimović.

Izvor Srna

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.