„SRCE PUCA U MILION KOMADIĆA“ Potresna poruka razrednice petero stradalih Posušaka

Od tragično stradalih Posušaka dirljivom porukom oprostila se i Zorana Bešlić razrednica petero stradalih – Mirela, Žana, Marija, Mia i Stipe.

Dirljivi status objavila je na svom Fejsbuk profilu, a prenosimo ga u cjelosti:

– Razrednice, kod nas pada snijeg. Autobus kasni. Nećemo stići na prvi.

– Razrednice, autobus se pokvario, malo ćemo zakasniti.

– Opravdaće moja mama to.

– Oprostite na smetnji razrednice.

– Razrednice, nemojte se brinuti. Sve će biti dobro.

Još do neki dan stizale su njihove poruke. U martu je prekinuta nastava zbog pandemije. Nisam im uspjela sve reći što sam namjeravala. A misliš biće vremena. Jutros između novogodišnjih čestitki i lijepih želja, kao mačevi počele su stizati poruke o tragediji. Sve u nadi da nije istina, ne može biti. Ne! Ne! Ne! Šta napisati drhtavih ruku, kako srce skupiti u dlanove kad puca u milion komadića?

Kako izreći riječi utjehe kad ti je grlo stegnuto, a ježiš se od same pomisli na to što se dogodilo?

Osam mladih života otišlo je u nepovrat. Pet od njih sam bila razrednica. Ko bi rekao kad smo radili Jesenjina da ću upravo vama reći:”Doviđenja, dragi doviđenja.”Ko bi rekao kad su pisali pismenu zadaću  na temu: “Evo me moj svijete, na raskršću i mom i tvome” da će svi oni snovi iz školskih zadaćnica, ideali, vizije budućnosti o završenom studiju, zasnivanju porodice, o sreći… raspuknuti se kao balončići od sapunice.

Bila su to divna djeca. Cure kao vile, lijepe i vesele, fino odgojene, osmijeh koji te razoruža svaki put kad uđeš u učionicu: Mirela, Žana, Marija, Mia, cijeli red do prozora – zajedno u životu i smrti i Stipe, samozatajni momak iz zadnje klupe, duša od čovjeka.

„Oprostite na smetnji razrednice” “Sve će biti dobro razrednice”. O, ne smetaš dušo draga, nikad nisi smetala. Sve će biti dobro. Voljela bih znati da hoće, ali krhko je moje znanje. Porodica i prijateljima najiskrenija saučešće, a vama duše moje drage pokoj vječni i počivali u miru Božjem, anđeli! Vaša razrednica.

U novogodišnjoj noći u strašnoj tragediji u Tribistovu u opštini Posušje Ivan Miličević, Stipe Romić, Mirela Rezo, Žana Pavković, Mia Soldo, Stipe Pavković, Marija Pavković, Stjepan Jukić. Svi su imali 19 godina.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.