Prikupljen novac za liječenje malog Olivera

Prikupljen je potreban novac za liječenje Olivera Pal Gajodija iz Bajmoka, potvrdio je za RTS, Oliverov otac Jožef Pal. Za 25. januar zakazan je pregled u budimpeštanskoj bolnici.

Oliver je jednogodišnji dječak iz Bajmoka kod Subotice koji boluje od rijetke i teške bolesti – spinalne mišićne atrofije. Za efikasnu pojedinačnu terapiju za ovo oboljenje je potrebno izdvojiti oko 2,3 miliona evra. 

Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje. 

Oliver je trenutno kod kuće u Bajmoku, a za 25. januar zakazan je pregled u budimpeštanskoj bolnici, gdje će ga ljekari pripremiti za skupocenu gensku terapiju lekom „zolgensma“ koji treba da zaustavi bolest.  

„Po našem proračunu, sakupili smo iznos za „zolgensmu“, ali tek u ponedeljak ćemo dobiti zvanično obavještenje iz banke“, navodi sa na Instagramu „Za Oliverov život“. 

https://www.instagram.com/p/CJi52i6pMCm/?utm_source=ig_web_copy_link

„Važno je da znate da se višak od sakupljenog novca koji je potrebna za „zolgensmu“ smije samo iskoristiti za pomoćne aparate i terapije koje su Oliveru potrebne nakon genetske terpije“, navodi se u objavi.

Leutar.net Prikupljen novac za liječenje malog Olivera

Dragocjeni lijek Oliver bi trebalo da primi do drugog rođendan, ali je svaki dan ranije bitan za njegov oporavak i fizički razvoj.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.