GEST ZA POHVALU Trebinjci pomažu Kostajničanima čije su kuće OŠTEĆENE U ZEMLJOTRESU (FOTO)

Drugog dana u Novoj 2021. godini, u pomoć stanovnicima Kostajnice čije kuće su oštećene u zemljotresu, dosla je grupa Trebinjaca.

Njih 12 raspoređenih u tri tima, već oko podneva, odmah po dolasku, prihvatili su se posla. Stevan Bekan, načelnik gradskog Staba za vanredne situacije Trebinje koji predvodi ovu grupu, kazao je za Srpskainfo, da uopšte nisu imali dileme u vezi kretanja na put dug 450 kilometara.

– Krenuli smo u tri ujutro, a stigli u Kostajnicu u 11 sati i odmah se stavili na raspolaganje domaćinima. Htjeli smo pokazati solidarnost i zajedništvo Republike Srpske, jer sada i danas je to Kostajnica, a sutra može biti neki drugi grad ili opština. U našem timu su članovi Civilne zaštite i Vatrogasnog društva, a boravićemo jednu sedmicu – kazao je Bekan za Srpskainfo.

Trebinjci Vlado Petrović, Radomir Vokić i Ratko Kešelj te ostali iz njihove grupe prekrivaju krovove, čiste urušene zidove, pomažu unesrećenom stanovništvu.

Leutar.net GEST ZA POHVALU Trebinjci pomažu Kostajničanima čije su kuće OŠTEĆENE U ZEMLJOTRESU (FOTO)

– Zatekli smo ljude u šoku kojima je svaki vid pomoći potreban. Oni su zahvalni svima jer je svaki vid pomoći važan i prijeko potreban – rekao nam je Vlado Petrović iz grada na jugu RS koji je dosao da pomogne na krajnjem sjeveru Republike Srpske.

Leutar.net GEST ZA POHVALU Trebinjci pomažu Kostajničanima čije su kuće OŠTEĆENE U ZEMLJOTRESU (FOTO)

Milan Novitović, direktor Republičke uprave Civilne zaštite hvali Trebinjce ali i grupu koja je iz Bijeljine, prvog dana Nove godine dosla da pomogne Kostajničanima. U ovom gradu danas se mnogo radilo, a posebno aktivni bili su i pripadnici Crvenog krsta i volonteri.

Izvor: SrpskaInfo

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.