Vlatković: Ostajemo lojalni koaliciji i našim biračima

Članovi Gradskog odbora DNS-a Trebinje, koji je danas raspušten odlukom predsjedništva stranke, nastaviće političko djelovanje kroz formiranje novog ili priključenje nekom drugom političkom subjektu – a na liniji potpisanog koalacionog dogovora sa partnerima koji su na nedavnim lokalnim izborima podržali gradonačelnika Mirka Ćurića.

Ovo je večeras novinarima potvrdio Jovica Vlatković, koji je prije raspuštanja odbora i današnjeg isključenja iz stranke rukovodio trebinjskim odborom DNS-a.

On ističe da je na sastanku dobio jednoglasnu podršku za ostanak sa koalicionim partnerima, te da je skoro cjelokupan sastav nekadašnjeg gradskog odbora stranke stao iza ove odluke.

„Ostali smo jedinstveni i dosljedni svome potpisu /o koalicionoj saradnji/. Da smo bilo šta drugo uradili – prevarili bismo naše glasače. A stranku ne čini natpis na vratima, nego je čine ljudi. Gdje ćemo i na koji način nastaviti politički angažman, da li ćemo formirati novi politički subjekat ili ćemo se pridružiti nekom drugom  – veoma brzo ćemo donijetu tu odluku“, rekao je Vlatković nakon sastanka.

Vlatković kaže da je za raspuštanje odbora i svoje isključenje iz stranke saznao iz medija, te da je odluku prihvatio bez obzira što je predsjedništvo ne može donijeti, već samo glavni odbor, koji, prema njegovim informacijama, danas nije ni zasjedao.

On je istakao da je posljednjih mjesec dana iz centrale stranke trpio velike pritiske da raskine koalicioni ugovor sa partijama okupljenim oko kandidata SNSD-a za gradonačenika.

Izvor: Radio Trebinje

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.