Objave Gradske uprave na društvenim mrežama od danas samo na ćirilici

Gradonačelnik Draško Stanivuković, poklonio je drvenu azbučnu ploču predsjedniku humanitarnog udruženja “Baštionik“ Predragu Adamoviću, kao simbol velike želje da u što većoj mjeri očuvamo naše pismo.

Kao gradonačelnik donio sam još jednu Naredbu koja se tiče naše ćirilice, a to je da od danas, svi zvanični digitalni kanali komunikacije Grada na društvenim mrežama, objave pišu našim pismom, što do sada nije bio slučaj – rekao je Stanivuković.

On je naglasio da će biti doneseno još strategija i odluka koje će ići u ovom pravcu.

– Moje opredjeljenje kao gradonačelnika Banjaluke biće čitava strategija i pravac koji ćemo definisati, a sve sa ciljem očuvanja ćirilice i rada na jednom važnom projektu, da što više javnih ustanova ili preduzeća njeguju naše pismo, a svoj autoritet kao gradonačelnik iskoristiću da na natpisima pored imena javnih preduzeća koja su sada na latinici, bude istaknuta i ćirilična verzija – rekao je gradonačelnik.

 Naglašava da će Grad Banjaluka imati veliku širinu kada je u pitanju saradnja kako sa humanitarnim udruženjem “Baštionik“, tako i sa humanitarnim organizacijama “Crveni krst“, “Karitas“ i “Merhamet“.

– Ja ću kao gradonačelnik nalaziti načina da pomažemo svim, za Banjaluku, važnim organizacijama i udruženjima. Prije par dana smo, u razgovoru sa biskupom Komaricom, dogovorili mnoge važne projekte koje će Grad i Biskupija zajedno sa organizacijom “Karitas“ realizovati u narednom periodu – rekao je on.

Stanivuković je pozvao sve Banjalučane, da svojim malim, ali iskrenim prilogom, predstojeće praznike učine radosnijim, kako sebi, tako i našem narodu na Kosovu i Metohiji kojima je ta pomoć potrebna, kao što je on to učinio sa svojim saradnicima danas na Trgu Krajine.

Srpskainfo

1 Komentar

  1. И да се врати србски језик, не само писмо. Избацити из употребе едукацију, фанове, процесуиранје, фајтове и сличне глупостии вратити лијепе србске изразе.

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.