PADA VLADA? Lideri DF-a najavili uskraćivanje podrške Vladi

Lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević saopštili su danas da kao lideri stranaka imaju obavezu prema SPC i biračima da glasaju za usvajanje Zakona o slobodi vjeroispovesti i da oni koji podržavaju Milivoja Katnića i Zorana Lazovića više neće imati njihovu podršku.

Nemamo sumnju da ćemo dobiti većinsku podršku za odbranu naših programskih i ideoloških načela oko kojih smo se okupili u koaliciji Za budućnost Crne Gore. U istoj vlasti ne mogu istovremeno biti DF i Milivoje Katnić i Zoran Lazović. Mi nismo isto društvo, a izbor je jednostavan: DF ili mafija?!“, poručila su trojica lidera.

Oni su to poručili nakon izjave Specijalnog državnog tužilaštva da glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i zamjenik direktora policije Zoran Lazović imaju bezrezervnu podršku Dritana Abazovića za nastavak obavljanja fukcija na kojima su.

U zajedničkom saopštenju trojice lidera se navodi da je Demokratski front ranije već saopštio da nakon izbora Vlade Zdravka Krivokapića više neće trpiti nikakve ucjene, niti će dopustiti da oni koji su u ime Mila Ðukanovića progonili glasače tog saveza, kao i njih, nastave sa obavljanjem najodgovornijih funkcija u tužilačkom i bezbjednosnom sektoru.

„Još jedino imamo obavezu prema SPC i njihovim glasačima da glasamo za Zakon o slobodi veroispovesti, a oni koji bezrezervno podržavaju Milivoja Katnića i Zorana Lazovića, više neće imati našu podršku“, poručila su trojica lidera.

To će, ističu, biti njihova platforma na sastanku koji će inicirati sa predsednicima svih stranaka, članica tog saveza, od kojih će tražiti da se odrede prema izjavi specijanog tužilaštva.

TANJUG

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.