Decembarsko plivanje u Trebišnjici – kad u zimu nema zime

Ako ste danas samo pomislili da vam je hladno dok ste sjedili u zagrijanim kafićima, kancelarijama ili u svojim domovima, ili dok ste jednostavno šetali gradom, šta biste tek rekli da ste vidjeli Janka i Dejana kako plivaju i rone u hladnoj Trebišnjici?

Odvažnim se zovu oni koji se u Trebišnjici kupaju u vrelom avgustu, kako li onda nazvati ove kojima nije neobično zaplivati i u decembru? 

Samo tri dana nakon kalendarskog dolaska zime, Janko Gašić i Dejan Sorajić pozdravili su je i odlučili da joj prkose. Tradiciju kupanja u rijeci Trebišnjici neće prekidati, čak ni u zimskim mjesecima, ma koliko hladni oni bili, kaže Janko. Danas su desetak minuta plivali i ronili u blizini pridvoračkog kola. Kidaju se kosti od leda, kaže, ali vjeruje da je to dobro za zdravlje.

„Svaki mjesec odemo na kupanje i tako ćemo tokom cijele zime. U ovo današnje doba sranja i svega nečega morate misliti o svom zdravlju“, rekao je on.

Iako današnji zimski dan i nije bio tako hladan, 12-13 stepeni, ipak bi samo onim najhrabrijima palo na pamet da skinu majicu i zaplivaju Trebišnjicom.

Inače, Janko Gašić Trebinjcima je najprije postao poznat kao neko ko je u ovaj grad prvi uveo parkur. Uživa u prirodi, voli fotografiju, a bavi se i biciklizmom.

Još pročitajte:  Šta sve Janko može?

Izvor: Direkt

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.