Petrović spriječio Mitrića da preuzme A.D. „Komunalac“ (VIDEO)

Imenovanje Darka Mitrića, narodnog poslanika iz Bijeljine za direktora Komunalca danas je spriječio novoizabrani gradonačelnik tog grada Ljubiša Petrović, tako što je nenajavljeno došao na sjednicu Nadzornog odbora na kojoj je u ranim jutarnjim časovima to trebalo da se završi na nezakonit način.

Inače, Mitrić, koji je i poslanik u NSRS, sve do prije nekoliko dana bio je izvršni direktor u bijeljinskom Vodovodu, koji je u teškim finansijskim problemima, zbog čega im je bio i blokiran žiro račun zbog duga prema Poreskoj upravi.

Pred kraj prošle sedmice, odnosno 17. decembra, Mitrić je podnio neopozivu ostavku u „Vodovodu“ radi, kako je obrazložio, zasnivanja radnog odnosa kod drugog poslodavca.

Plan je bio da se Diko Cvijetinović, takođe poslanik u NSRS, povuče s mjesta v.d. direktora Komunalca a da ga na to mjesto zamijeni kolega iz skupštinskih klupa Darko Mitrić.

Taj plan, koji je spriječio novoizabrani gradonačelnik Ljubiša Petrović, u djelo su trebali da sprovedu članovi Nadzornog odbora tog preduzeća.

Zanimljivo je da je sjednica Nadzornog odbora zakazana krajem prošle sedmice, u petak pred sami istek radnog vremena, i to za jutros u  7,15 časova?! Pored imenovanja novog direktora na dnevnom redu je bila i nova sistematizacija radnih mjesta.

Za hitno održavanje te sjednice nije obaviješten većinski vlasnik kapitala u “Komunalcu”, grad Bijeljina, ali su radnici tog preduzeća o sumnjivim radnjama obavijestili novoizabranog gradonačelnika, koji se nepozvan pojavio na sjednici i upozorio članove Nadzornog odbora  da rade nezakonito.

“Njihove namjere nisu bile opravdane ni zakonite i ja sam u toj namjeri kao novi predstavnik gradske uprave uspio da ih spriječim. Ta tačka je skinuta sa dnevnog reda. Ni jedno rukovodstvo, pa ni ovo nema pravo da se ovako ponaša. I uvijek ću insistirati da se radi zakonito i da sve bude transparentno”, istakao je Petrović u izjavi BN TV.

Petrović navodi da je nedopustivo da se direktor iz jedne firme, koju je doveo do propasti, prebaci u drugu, kako bi se spasio i amnestirao zbog lošeg rada u prethodnom preduzeću.

“To je nedopustivo i uvijek ću biti protiv toga“.

Mitrić i Cvijetinović su nosioci političkih funkcija, poslanici koji zastupaju Bijeljinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske i ovdje kao nosioci izvršnih funkcija u preduzećima, što je u sukobu interesa. Uvijek ću biti protiv takvih dvostrukih aršina i sprečavaću takve stvari”, kategoričan je Petrović.

BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.