Vučić: Vakcinacija je od ključnog značaja, prve doze u Srbiji za dva, tri dana VIDEO

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučičć prusustvuje otvaranju nove kovid bolnice u Kruštevcu. Bolnica je sagrađena za četiri mjeseca, a pve pacijente primiće u ponedeljak.

Vučić se po dolasku ispred bolnice zahvalio svim radnicima koji su se trudili da bolnica bude izgrađena u najkraćem roku. On se posebno zahvalio i medicinskom i pomoćnom osoblju koje će raditi u novoj bolnici. Predsjednik Srbije istakao je značaj bolnice u Kruševcu, ne samo tokom borbe protiv pandemije, već i kasnije. Vučić je rekao da će dati sve od sebe da vakcina stigne u Srbiju i da EU ne spriječi to, kao što se pisalo.

„Vakcinacija je od ključnog značaja, pričaju da je to pitanje konfora, ali to je pitanje našeg života. Verujem da ćemo u naredna dva-tri dana da dobijemo prve Fajzerove vakcine“, rekao je Vučić.

On je naveo da se uskoro očekuje i kineska vakcina, a potom i američka „Moderna“.

„Kako budu bile naše mogućnosti, nabavićemo sve“, kaže predsednik Srbije.

Kako je naglasio, bolnica je završena u pravom trenutku i rasteretiće dosadašnje kapacitete i dodao da je bolnica dobro opremljena.

„Verujem da ćemo iz ove teške situacije uskoro izaći i da ćemo biti jači nego što smo ikada bili“, rekao je Vučić.

On je istakao da se radi na obnavljanju bolnica i o uspjehu srpske ekomije uprkos pandemiji. Vučić je rekao da jesu velike gužve na granici, ali da je od 225.000 ljudi koji su ušli u Srbiju, oko 120.000 u tranzitu. Još jednom je zamolio sve da budu odgovorni i rekao da se posebno pazi na starije jer su oni ipak najveće žrtve. Predsjednik se uoči dolaska u Kruševac oglasio na Instagram pofilu „buducnostsrbijeav“.

„Danas je veliki dan za našu zemlju jer posle samo 4 meseca izgradnje otvaramo i drugu veliku kovid bolnicu. Ponosan na naše radnike, lekare, medicinsko osoblje, na snagu naše države. Živela Srbija!“

Leutar.net Vučić: Vakcinacija je od ključnog značaja, prve doze u Srbiji za dva, tri dana VIDEO

(B92)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.