Unaprijeđena sudija koja je sina Željka Mitrovića osudila na kućni pritvor

Sutkinja Krivičnog odjeljenja Prvog osnovnog suda u Beogradu Zorica Avramović, koja je vodila postupak protiv Aleksandra Mitrovića, sina vlasnika Pinka Željka Mitrovića, unaprijeđena je u sudiju Višeg suda u Beogradu, piše list Danas.

List navodi da je odluku donio Visoki savjet sudstva na sjednici održanoj 11. decembra. Avramović je jedna od devet sudija koje su iz osnovnih sudova izabrane za Viši sud u Beogradu na posljednjoj sjednici.

Kako podsjeća list Danas, Aleksandar Mitrović je u julu 2013. godine, vozeći iznad dozvoljene brzine, udario automobilom i usmrtio maloljetnu Andreu Bojanić.

Mitrović je u julu 2019. bio prvostepeno osuđen na 11 mjeseci zatvora zbog teškog djela protiv bezbijednosti saobraćaja i još šest zbog nepružanja pomoći. Sutkinja Avramović je izrekla jedinstvenu kaznu od 12 mjeseci kućnog zatvora, što je upola manja kazna od one koju je tražilo tužilaštvo. Mitroviću je takođe izrečena mjera zabrane korišćenja automobila u trajanju od godinu dana.

Dio presude koji se tiče teškog djela protiv bezbijednosti saobraćaja, u januaru ove godine ukinuo je Apelacioni sud. Između ostalog je istaknuto da je i pored brojnih vještačenja ostalo nejasno kojom brzinom se kretao Mitrović.

Što se tiče dijela prvostepene presude koji se odnosi na krivično djelo nepružanje pomoći povrijeđenom licu, ona je preinačena pošto je nastupila apsolutna zastarjelost.

U oktobru ove godine sutkinja Avramović je ponovo osudila Aleksandra Mitrovića na 11 mjeseci kućnog zatvora zbog teškog djela protiv bezbijednosti saobraćaja, kao i na godinu dana zabrane upravljanja vozilom, koje stupa na snagu po izdržavanju kazne.

Još uvijek se čeka pravosnažna presuda, podsjeća list Danas.

(Luftika)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.