Ljekarima 10.000, penzionerima 5.000, a pjevačima od države 90.000 dinara

Nakon što se nekoliko pjevača žalilo da zbog pandemije koronavirusa ne privređuju, država im je pritekla u pomoć i to 3 puta. Na račun estradnjaka leglo je 90.000 dinara.

Podsjetimo, pomoć od države je u posljednje vrijeme dobilo medicinsko osoblje i to po 10.000, a ovih dana je penzionerima uplaćeno po 5.000 dinara.

Velika prašina se podigla kada su pojedini muzičari zbog manjka posla i otkazanih nastupa zbog pandemije korona virusa tražili pomoć države.

Kako su u više navrata isticali, posla nema, a životni i ostali troškovi se nagomilavaju, te im je sada država zvanično pritekla u pomoć.

Finansijsku pomoć od države dobili su izvođači koji uživaju status samostalnih umjetnika, i to na molbu Samostalnog sindikata estradnih umjetnika Srbije, koji je od Ministarstva finansija zatražio novčanu pomoć za svoje članove, potvrdio je Dragiša Golubović, predsjednik Semus.

“Tu pomoć su dobili muzičari i pevači koji su u statusu samostalnog umetnika, a da nisu u penziji, već su aktivni, i kojima još uvek teče radni staž. Među njima su Ivan Gavrilović, Snežana Babić Sneki, Marko Bulat, Beki Bekić, Jelena Broćić i mnogo drugi. Naknada je bila namenska zbog korone, tri puta po 30.000 dinara mesečno, ukupno 90.000 na njihove tekuće račune, s tim što je sve isplaćeno odjednom. Ta pomoć je znatno pomogla ljudima. Mi smo u ime Samostalnog sindikata estradnih umetnika i izvođača Srbije uputili zahtev Ministarstvu finansija da odobri dodatna sredstva i za samostalne radnike u oblasti kulture, tj. za muzičare i pevače koji nisu u statusu samostalnog umetnika, koji žive isključivo od svog posla i po tom osnovu su prijavljeni kod penzionog fonda i plaćaju sami sebi doprinose. Nadamo se da će i to odobriti”, objasnio je Golubović.

Ivan Gavrilović se oglasio ovim povodom i istakao da mu novčana pomoć u doba pandemije mnogo znači da je veoma zahvalan Sindikatu, piše Mondo.

“Tačna je informacija. Moram da pohvalim Semus i njegovog predsednika. Dobili smo od njih po 90.000 dinara, to nekom znači, a onom ko zarađuje puno možda i ne znači. Meni grad Beograd uplaćuje staž, na osnovu svega onoga što smo radili devedesetih, imali smo puno humanitarnih akciji”, potvrdio je Gavrilović.

(Luftika)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.