„Dodik poklekao i ponovo ispao velika kukavica“

“Veliki baja nažalost ispao je velika kukavica jer je ponovo pokleknuo i pristao na ultimatum međunarodne zajednice i visokog predstavnika Valentina Incka koji su od njega zahtjevali da ploču koju on postavio na Studentski dom u Palama ukloni”, izjavio je za BN TV poslanik u Klubu SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske, Nebojša Vukanović.

“On, nažalost, nije imao dovoljno hrabrosti da sam to učini već je poturio kćerku Radovana Karadžića da to ona uradi umjesto njega”, rekao je Vukanović.

“Mislim da je Sonja Karadžić posljednja osoba na svijetu koja je trebalo to da uradi, jer treba se sjetiti da je upravo Dodik nastao i opstao svih ovih godina na napadima na Radovana Karadžića i napadima na SDS, stranku kojoj ona pripada”, objasnio je Vukanović.

“Apelovao sam na Sonju Karadžić da to ne radi jer pravi prije svega veliki štetu i sebi i svojoj porodici i opoziciji i cijeloj Republici Srpskoj.  Ako je Dodik prije pet, šest godina u dva navrata kupio predizborne poene na Radovanu Karadžiću, glumio lažnu srbendu i patriotu, stavljao ploču i rekao da će nazvati dom, a nikad ga nije nazvao, trebalo je da se on sam na neki način krčka u toj čorbi koju je skuvao”, rekao je Vukanović.

Nažalost, kaže Vukanović, Dodik nije imao hrabrosti da kaže “ne” međunarodnoj zajednici niti je imao hrabrosti da sam ukloni ploču već je poturio Sonju Karadžić.

“Kakvi su motivi, vidjelo se danas na pres konferenciji da je gospođi Karadžić veoma neprijatno. Priča o pritiscima na njenu porodicu sigurno nema veze sa ovim. Da ima pritisaka ne bi obavljala visoku funkciju potpredsjednika Narodne skupštine. Pritisak su jedino mogli imati čelni ljudi SDS-a koji su Sonji Karadžić iz poštovanja prema Radovanu dali te brojne visoke funkcije. Nažalost, mislim da je ovim načinom nanesena velika šteta i SDS-u i Republici Srpskoj. Ja smatram da ovo nije trebalo raditi jer Milorad Dodik sad likuje”, zaključio je Vukanović.

Izvor: BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.