Razriješeno više vladinih funkcionera bez objašnjenja

Vlada Republike Srpske na današnjoj sjednici razriješila je dužnosti v.d. direktora Opšte bolnice Trebinje Ljubicu Miljanović na njen lični zahtjev, a na tu poziciju na period od 60 dana imenovan je Nedeljko Lambeta.

Umjesto Dragutina Škrebića koji je nedavno podnio ostavku na mjesto v.d. direktora Inspektorata Republike Srpske na tu funkciju na period od 90 dana imenovan je Milovan Кrčo.

Dužnosti su razriješeni i članovi privremenog Nadzornog odbora „Elektroprivrede Republike Srpske“ Siniša Mandić i Zoran Obrenović, a umjesto njih na period od dva mjeseca imenovani su Milimir Guzina i Branislav Novaković.

„Olivera Brdar Mirković razriješena je dužnosti v.d. direktora Osnovne škole ‘Jovan Cvijić’ u Brezičanima, a na njeno mjesto na period od 90 dana imenovana je Branka Šalabalija. Markovićeva je imenovana za v.d. direktora Ugostiteljsko-turističke škole u Prijedoru, umjesto Valentine Sovilj koja je takođe razriješena sa te dužnosti na današnjoj sjednici“, potvrđeno je za „Glas Srpske“.

Nema obrazloženja zbog čega su izvršene smjene pomenutih kadrova, osim za Ljubicu Miljanović iz ličnih razloga, da li zbog njihovih propusta u radu ili pripadaju poliitčkim opcijama koje više nisu u „ljubavi“ sa SNSD-om.

(BN/Srna) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.