Prikupljen novac za liječenje male Minje!

Još jednom ove godine stiže radosna vijest – prikupljen je novac za liječenje jednogodišnje Minje Matić iz Cvetojevca kod Кragujevca, koja boluje od spinalne mišićne atrofije.

Vijest o prikupljenim sredstvima objavljena je na Instagram profilu “Za Minjinu šansu”. Lijek za Minjinu bolest košta nevjerovatnih 2,4 miliona dolara i najskuplji je lijek na svijetu.

“Divni ljudi širom, možemo reći planete, HVALA za sve. Dokazali smo da MOŽEMO. Minja je uspjela da ujedini srca svih vas, a rezultat je NAŠ ZAJEDNIČКI USPJEH. Prije svega želimo, kao roditelji naše Minje, da se obratimo svima vama i da vam kažemo HVALA”, napisali su Minjini roditelji na Instagramu.

Leutar.net Prikupljen novac za liječenje male Minje!

Zahvalili su za svaki SMS, uplatu, bazar, licitaciju kojima je prikupljen novac od 12. avgusta, kada je počela borba.

“Mi riječima ne možemo opisati neizmjernu radost. Spasili ste jedan ŽIVOT! Radujte se ljudi, budite ponosni, još jednm ste dokazali da zajedno MOŽEMO sve! Minja vam svima šalje puno poljubaca, a uskoro i onaj najjači zagrljaj”, navedeno je u objavi.

Mala Minja Matić iz Кragujevca boluje od rijetke i progresivne neuromišićne bolesti – spinalne atrofije tip 1. Sada prima lijek spinrazu koji je u Srbiji dostupan i besplatan.

Aparati joj pomažu da diše, otežano guta, i po ocjeni ljekara, slabo napreduje. Lijek postoji samo u Americi i košta 2,4 miliona dolara.

Ranije ove godine humani građani prikupili su milionska sredstva za liječenje male Sofije, Anike, Lane. Nadamo se da humani niz neće stati i da će i drugoj djeci biti omogućen zdraviji život i terapija koja im je neophodna.

RTS

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.