Penzioner prodao kuću, pa novac dao za liječenje Minje Matić VIDEO

Da je humanost ono na šta možemo uvijek da se oslonimo u najtežim vremenima, pokazao je Radoslav Marjanović, penzioner iz Umčara kod Beograda. Kuću koju je dobio u nasljedstvo, prodao je za 10.000 evra, a sav prihod, dao je za liječenje jednogodišnje Minje Matić koja boluje od rijetke i teške spinalne mišićne atrofije tip 1.

Cijeli život je pošteno i teško radio. Radoslav poslove nije birao, pa je po potebi bio i kovač i mesar. I penzionerske dane provodi radno. U okviru domaćinstva, brine o životinjama, ali i o 10 hektara zemlje. Kako kaže, svoju djecu i unuke je obezbijedio, pa je novac od prodaje kuće želio da pokloni onima kojima je najpotrebniji.

„Hvala Bogu, dao mi je zdravu decu i zdrave unučiće. Tako da ovaj kapital što mi je pripao od nasleđa, ne treba mi. Zato sam dao za zdravlje male Minje, da se što brže oporavi i da bude u najboljem redu“, kaže penzioner Radoslav Marjanović.

MJeštani sela imaju samo riječi hvale za Radoslava i njegovu porodicu.

„To je jako pošten čovek, dobar, društven, hoće da učini, da pomogne, i on je isto bolovao od korone, video je čovek kakva je situacija, kad kome treba pomoći i učinio je nešto što retko ko tako nešto može da uradi“, navela je Biljana Lukić.

Domaćin velikog srca nam je povJerio da nije želio medijsku pažnju. Ipak, srećan je što će na ovaj način, moći da pruži primjer i drugima, kako bi se novac za lečenje male Minje što pre sakupio.

„Isto to, ko ima nešto što mu ne treba, a deci bi pomoglo, neka budu humani, neka prilože deci za zdravlje“, ističe humani penzioner Marjanović.

Nadu za izlečenje daje nova i skupa genska terapija za koju je potrebno 2,4 miliona dolara. Da Minja dobije bitku za život, potrebno je da se sakupi još 400.000 dolara.

Izvor: RTS

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.