Voće za sva kovid odjeljenja u Srpskoj

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković donirao je voće pacijentima i zaposlenim u svim kovid bolnicama u Srpskoj.

Ovim gestom premijer Srpske je želio da izrazio zahvalnost medicinskim radnicima koji su od marta na „prvoj liniji“ odbrane od virusa korona, pomažu građanima i spasavaju njihove živote, kao i da uputi podršku svim pacijentima na kovid odjeljenjima.

Donacija predsjednika Vlade realizovana je posredstvom preduzeća „Agrofruktus“ iz Gradiške, koje je trenutno najveći otkupljivač domaćeg voća i povrća u Republici Srpskoj, te se na ovaj način pomoglo i voćarima.

Doktor Goran Topić iz Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ Republike Srpske je istakao da je ovo jedna u nizu donacija koje su institucije Srpske uputile kovid odjeljenjima, koja su već deseti mjesec u neprekidnoj borbi sa virusom korona.

„Svaka donacija koju smo dobili bila je više nego svrsishodna. Ovaj put nam je stiglo voće za sve pacijente i medicinske i druge radnike u kovid odjeljenjima„, rekao je Topić.

Predstavnik preduzeća „Agrofruktus“ Jovanka Đurđević navela je da sarađuju sa oko 200 poljoprivrednih proizvođača od kojih otkupljuju poljoprivredne proizvode, te napomenula da u komorama trenutno imaju oko 5.000 tona domaćeg voća i povrća.

„Pored otkupa i distribucije domaćih proizvoda, što predstavlja veliku podršku domaćoj proizvodnji i poljoprivrednim proizvođačima, učestvujemo u stalnim akcijama i donacijama voća i povrća našim sugrađanima„, rekla je Đurđevićeva.

„Agrofruktus“ je u prethodnih nekoliko dana dostavio donaciju premijera Srpske svim kovid bolnicama u Srpskoj.

„Dostavili smo voće svim bolnicama u Republici Srpskoj, kao podršku zdravstvenim radnicima u kovid odjeljenjima i pacijentima zaraženim virusom korona„, rekla je Đurđevićeva.

Izvor: Srna

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.