Panika u dobojskom SNSD-u

Specijalni istražitelji juče su stigli u Doboj, saznaje Dobojski Info od izvora bliskog Centralnoj izbornoj komisiji BIH. U to su se najprije uvjerili mještani sela Velika Bukovica, čiju su osnovnu školu zaposjeli geometri i drugi eksperti i specijalnim metodama gotovo čitav dan pregledali učionice u kojima su se nalazila biračka mjesta na prethodnim izborima.

Vjest se munjevito proširila članstvom najveće političke partije u Doboju, pa je trenutno teško dobiti mnoge članove i predsjednike biračkih odbora, delegiranih iz ove partije.

“Neki su u strahu od srebreničkog scenarija već pobjegli u Srbiju, kao da se od SIPE može sakriti”, priča naš sagovornik, koji je zbog prirode posla koji obavlja zahtijevao da ostane anoniman.

On tvrdi da bi eventualno ponavljanje izbora u Doboju mnogima trebala biti najmanja briga. Krivične sankcije za eventualne kriminalne radnje tokom izbora su, smatra, daleko opasnije.

“Nije to mali broj ljudi koji su prihvatili rizik na sebe za sitne interese od svojih nalogodavaca. Kolika zatvorska kazna svakom od njih može uslijediti ukoliko se dokaže krivica jasno piše u pozitivnim propisima”, zaključuje naš sagovornik.

dobojski.info

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.