CIK: Javni servis RTRS kontinuirano plasira neistine i dezinformacije

Centralna izborna komisija BiH je na 86. (hitnoj) sjednici održanoj 19.11.2020. godine usvojila zaključak o pokretanju postupka utvrđivanja povreda pravila izbornog procesa ili izbornih prava na biračkim mjestima u osnovnim izbornim jedinicama Doboj i Srebrenica, o čemu je javnost obavještena putem saopštenja za javnost kao i putem UŽIVO prenosa sjednice CIK BiH (live streaming).

I pored navedenog, Javni servis RTRS dana 30.11.2020. godine u Dnevniku 2 i 3, ne bazirajući se na zvanične informacije iz Centralne izborne komisije BiH, pored ostalog navodi da je dr. Suad Arnautović, član Centralne izborne komisije BiH „lično na protokol predao“ zahtjev za ponavljanje izbora u Srebrenici.

Navedeno je potpuna neistina, što narušava lični ugled dr. Arnautovića i kredibilitet Centralne izborne komisije BiH.

Centralna izborna komisija BiH poziva Javni servis RTRS da poštuje odredbe člana 16.9 Izbornog zakona BiH u kojem se, pored ostalog, navodi da su Javni elektronski mediji dužni besplatno i u potpunosti objavljivati radio i TV spot, saopštenja i informacije Centralne izborne komisije BiH, kako bi birači bili informisani o svim aspektima izbornog procesa.

CIK BiH

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.