Uspjeli da spase samo Svetlaninu bebu: Korona za 7 dana ubila cijelu porodicu, dječak ostao siroče

Foto: Pixabay

Ruski ljekari uspjeli su da spasu Svetlaninu bebu. Majka je preminula od posledica korona virusa.

Tragična priča stiže iz Rusije, gdje je u samo nedelju dana korona virus ubio čitavu porodicu. Preživjela je samo prevremeno rođena beba.

Svetlana (36) koja je bila u osmom mjesecu trudnoće izgubila je oca (64), četiri dana kasnije umrla je i ona nakon porođaja, a nakon toga je bitku za život izgubila i Svetlanina majka (61). Srećom, ljekari su uspjeli da spasu dijete.

Svetlana je radila kao stomatološki tehničar, a vjeruje se da se zarazila krajem oktobra, dok je obilazila oca u bolnici.– Njen otac je imao operaciju na srcu i ona i njena majka su ga obilazile u bolnici u Sankt Peterburgu, tamo su se najvjerovatnije i zarazile – priča rođaka.

Ona kaže da je otac pušten iz bolnice nakon operacije, ali da je dan kasnije vraćen jer je obolio od korona virusa i odmah su krenule komplikacije.

– Do tada je Svetlana već bila smještena u bolnicu zbog trudnoće, ali je ubrzo prebačena na kovid odjeljenje. Poslije par dana i njena majka je hitno hospitalizovana – kaže rođak.

Svetlanin otac je preminuo 5. novembra. Poslije tri dana bitku sa koronom je izgubila i Svetlana. Prethodno su ljekari uspjeli da urade carski rez, a Svetlana je samo stigla da dječaka nazove Kirej, po pokojnom deki. Ubrzo su je izgubili.

Četiri dana kasnije, 12. novembra i Svetlanina majka je preminula od posljedica korona virusa.

Dijete se za sada osjeća dobro i pod stalnom je negom ljekara. Jedna rođaka, koja ima troje djece, navodno je već predala dokumentaciju kako bi usvojila dječaka.

Izvor: Telegraf.rs

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.