Povučena odluka: Tarzan ostaje u Srbiji

„Srbija će povući odluku o proterivanju ambasadora Crne Gore u Srbiji Tarzana Miloševića. Dobri odnosi s Crnom Gorom su nam iznad svega“, rekla je Brnabić.

U Beogradu je održan novi sastanak državnog vrha o odnosima u regionu. Sastanak je počeo u 18 časova, a na njemu su bili predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Nikola Selaković.

U subotu ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen personom non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru.

Nekoliko sati kasnije vlasti u Srbiji uzvratile su recipročnom merom i ambasadora Crne Gore u Beogradu Tarzana Miloševića proglasile takođe nepoželjnom osobom i dale mu rok od 72 sata da napusti Srbiju.

Brnabić je nakon sastanka u Beogradu rekla da smo postupili u skladu s Bečkom konvencijom, ali ipak dogovor je da pružimo ruku saradnje i prijateljstva. 

„Vreme za prijateljstvo sa Crnom Gorom“, rekla je Brnabić i dodala da ih predsednik Vučić moli da još jednom razmotre odluku.

„Srbija će povući odluku o proterivanja ambasadora Crne Gore u Srbiji (Tarzana Miloševića). Dobri odnosi s Crnom Gorom su nam iznad svega“, rekla je Brnabić i dodala da je dogovoreno da se odluka povuče još večeras.

„Moramo da pokušamo da damo šansu partnerstvu, prijateljstvu i saradnji. Prvi razlog je regionalna stabilnost i saradnja, partnerstvo s Crnom Gorom. To je visoko na lestvici prioriteta Vlade i predsednika Srbije, drugi razlog je što su 30 odsto stanovništva Crne Gore Srbi“, dodala je.

Brnabić se nada sve boljim i odličnim odnosima s Crnom Gorom.

Ona je rekla i da su građani Srbije važan činilac za ekonomiju Crne Gore.

„Mi ćemo povući jednostrano odluku o proterivanju ambasadora iz Srbije i to ćemo uraditi večeras, kao akt dobre volje, kao pruženu ruku prijateljstvu i saradnji za ubuduće“, istakla je premijerka.

(Agencije)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.