“Očigledno se bližimo zatvaranju, uštedeli smo, imamo za crne dane…”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, obišao je večeras radove na izgradnji nove kovid bolnice u kasarni “Rasina” na periferiji Kruševca koji bi, kako je najavio, trebalo da budu završeni do 15. decembra.

Vučić je rekao da će do petka prvih 800 pacijenata biti smešteno u kovid bolnicu u Batajnici, a zatim se dotakao i ugostiteljskih objekata i zatvaranja istih, prenosi portal Nova.rs.

Naime, Vučić je rekao da će se, ako dođe do zatvaranja ugostiteljskih objekata, pronaći način da im se pomogne.

“Ako budemo morali da zatvaramo, a očigledno je da se bližimo tome, gledaćemo da pomognemo ljudima u turizmu i ugostiteljestvu. Videćemo da li će to biti još jedan minimalac”, rekao je Vučić .

“Uvek se nešto uštedi, i nešto je ostavljeno za crne dane. Ljudi treba da budu zadovoljni zbog toga”, dodao je on.

On je istakao da nam sledi jedna od najtežih sedmica po pitanju koronavirusa.

“Današnji brojevi su lošiji nego prošle nedelje, ono što sam video u prvim satima. Sigurno sledi jedna od najtežih sedmica, ali borićemo se i verujem da ćemo se izboriti zajedno”, rekao je Vučić, a prenosi RTS.

Budući da je za sutra najavljena sednica Kriznog štaba, Vučić je rekao da će nadležni poslušati i prihvatiti sve odluke i preporuke Štaba, ali ih je zamolio za razumevanje, jer, kaže, država mora da plati i bolnice, i plate i penzije, koje želi da povećava.

“Da imamo u vidu da ako sve zatvorimo, ne znam od čega ćemo moći sve da platimo. Nismo imali probleme, nećemo ih ni imati, molim ih da to imaju u vidu, ali ćemo mi sve njihove odluke sprovoditi u delo”, rekao je Vučić.

Prvi prijem pacijenata u kovid-bolnicu u Batajnici za tri-četiri dana

(Beta) – Vučić je rekao da će nova kovid-bolnica u Batajnici za tri ili četiri dana početi da prima prve pacijente, a da će da će taj medicinski centar najkasnije od petka ujutro moći da primi 800 pacijenata.

On je tokom obilaska radova na kovid-bolnici u Kruševcu naveo da se nada da će ta ustanova do 15. decembra početi sa prijemom pacijenata, a da će on svakako otpočeti najkasnije do 20. decembra.

“Nastavljamo izgradnju KCV, mnogih opštih bolnica, ovde donosimo 15 respiratora, u Beogradu će biti 250 respiratora, popunjavamo te objekte najmodernijom mogućom opremom”, kazao je Vučić.

On je dodao i da se Srbija suočava sa bezbroj problema, da gradnja u bolnica u kratkom roku nije jednostavan zadatak, kao i da se izvođač radova po prvi put susreće sa velikim brojem zahteva neophodnih za izgradnju medicinskog centra.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.