Vučić: Svuda se na Zapadu djeca liječe SMS porukama…

(Beta) – Povodom sve učestalijih kritika zbog toga što se novac za lečenje dece u Srbiji prikuplja putem SMS poruka, predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas izjavio u Nišu da se gotovo u svim zapadnim zemljama novac za takve bolesnike takođe prikuplja SMS porukama i da to tamo košta “1.000 puta više” nego u Srbiji.

Vučić je rekao da je u Srbiji lečenje “gotovo besplatno”, dok na Zapadu “neće ni da vas pogledaju ako ne platite”.

On je istakao da je ponosan jer se u Srbiji poslednjih godina “mnogo toga preduzelo za obolele”, a posebno za decu obolelu od spinalne mišićne atrofije (SMA).

“Ti koji nas kritikuju, nisu davali nikave lekove, a mi smo od juna 2018. godine uveli terapiju lekom ‘spinraza’ za obolele od SMA”, rekao je on i dodao da se tim skupim lekom leči 37 dece u Srbiji: “u prvoj godini lečenja država treba da plati 540.000 evra, a u svakoj narednoj godini, do kraja života obolelog 270.000 evra”, izjavio je on.

Istakao je da država “pokušava da se bavi svakim detetom” i rekao da se “traži način da se pomogne” Aniki Manić, te je zato ministar spoljnih poslova Nikola Selaković sinoć razgovarao sa svojim kolegom iz Mađarske.

“Verujem da ćemo rešiti sve oko odlaska u bolnicu u Budimpešti. Pomoći će i Mađarska i mi. Obezbedićemo avion koji će Aniku prebaciti do Budimpešte, pošto ne može da putuje komercijalnim letom”, rekao je Vučić.

Predsednik Srbije je danas bio u Nišu povodom prikaza oklopnih vozila koja je Rusija poklonila Srbiji.

Beta

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.