Merkel poručila građanima: Budite strpljivi, nazire se svjetlost

BERLIN – Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je danas građane da ostanu strpljivi zbog ograničenja koja su na snazi radi usporavanje širenja virusa korona, ocijenivši da će sa vakcinama stići i „svjetlost na kraju tunela“.

U govoru u njemačkom parlamentu, Bundestagu, dan poslije dogovora s šefovima vlada saveznih pokrajina da se mjere ograničenja produže najmanje do 20. decembra, Merkelova je rekla da je to nužno da bi se osiguralo da bolnice ne budu preopterećene, prenio je sajt Slobodne Evrope.

„U borbi protiv pandemije se ne radi o zdravlju ili ekonomiji, zdravlju ili obrazovanju, zdravlju ili kulturi, zdravstvenim ili socijalnim kontaktima, već o svim tim stvarima zajedno“, rekla je ona.

Njemačka je 2. novembra zabranila rad ugostiteljskim objektima, kulturnim ustanovama i teretanama, dok su škole, prodavnice i frizerski saloni otvoreni.

Te mjere je trebalo da budu na snazi četiri nedelje, ali su se njemačka kancelarka i guverneri u srijedu uveče dogovorili da se produže do 20. decembra.

Cilj je da broj novozaraženih u svakom regionu zemlje na nedeljnom nivou bude ispod 50 na 100.000 stanovnika, a sada ih je po 140.

Kancelarka Merkel je rekla da građani imaju razloga da budu optimistični zbog vakcina koje će vjerovatno biti odobrene prije Božića.

Izvor: Tanjug

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.