Dodik je tražio da me Hag uhapsi, to mu neću zaboraviti!

On je među prvima od Karle del Ponte zahtevao da me optuže u Hagu. Tvrdio je da sam učestvovao u terorističkim akcijama. To mu ne zaboravljam, otkriva Šešelj za Kurir.

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj otkriva da mu je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik zabio nož u leđa!

Kako kaže za Kurir, Dodik je svojevremeno lobirao da u Haškom tribunalu podignu optužnicu protiv njega za navodne zločine tokom ratnih sukoba u BiH tokom devedesetih. Lider radikala ističe da Dodiku nikad neće oprostiti tu izdaju i to što je od bivše haške tužiteljke Karle del Ponte među prvima tražio da ga zatvore.

Hteo da ga zatvore

– Dodik je tražio da budem optužen u Hagu. Tvrdio je da sam učestvovao u nekim terorističkim akcijama. I javno se hvalio da je rasturio SRS u RS – priča Šešelj.

Dodaje da ga je Dodik, koji je godinama lider Srba u RS, u više navrata izneverio, ali ga je ipak podržao uoči proteklih izbora u BiH oktobra prošle godine.

– Nemam lični razlog da budem za njega, nisam mu zaboravio niti oprostio to što je tražio od Karle del Ponte da me optuže u Hagu. Ipak, podržao sam ga na izborima u BiH, jer se nisam rukovodio ličnim afinitetima, već interesima srpskog naroda i opstankom Republike Srpske. Dodik je napravio zaokret, odnosno savez sa Rusijom, i ima rusku podršku – kaže Šešelj.

Sreli se samo jednom

Predsednik SRS kaže da se nakon povratka iz Haga samo jednom susreo s Dodikom. Ipak, nisu razgovarali o spornim pitanjima.

– Video sam ga samo na prijemu u Skupštini grada 2015. godine povodom proslave Dana Republike Srpske. On je kao domaćin dočekivao goste. Samo smo se rukovali, čestitao sam mu praznik i to je sve. Nismo više ni reč progovorili – završava Vojislav Šešelj.

Izvor: Kurir

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.