Američki glumac napisao pesmu i snimio spot o manastirima na Kosovu VIDEO

Glumac Džonatan Džekson napisao je tekst i muziku za pjesmu o manastirima na Kosovu, za koju je i snimio spot. Spot je snimljen uz blagoslov igumana manastira Hilandara, arhimandrita Metodija.

„Zadužbina Hilandara daruje spot za pjesmu koju je napisao i izveo jedan Amerikanac, poznati holivudski glumac Džonatan Džekson. Džonatan je, koračajući putem bogotražitelja, pjesmu posvetio srpskom narodu i Crkvi, gdje je svaki kutak Pravoslavne Vaseljene jedna cjelina, a u isto vreme neraskidivi dio Tela Hristovog. Neka nas sve danas, na Vidovdan, ponesu ljubav, ljepota i istrajna vjera koje je Džonatan utkao u svoju umjetnost. Zahvaljujemo se posebno svim požrtvovanim ljudima koji su dali svoj djelatni prilog tokom izrade spota“, navedeno je na sajtu Zadužbine Hilandara.

U spotu je prikazan manastir Hilandar, prirodna ljepota koja ga okružuje, kao i srpski manastiri na Kosovu. Spot prati pjesma na engleskom „Kosovo (svih žalosnih radost)“.

Džonatan Džekson je američki glumac, muzičar i tekstopisac. Dobitnik je pet Emi nagrada za ulogu u seriji „Dženeral hospital“.

Rođen je u adventističkoj crkvi, a tokom života deklarisao se kao hrišćanin koji se ne određuje nijednom vjerskom zajednicom. Međutim, 2012. on i njegova porodica krstili su se u pravoslavnoj crkvi.

U govoru prilikom dodjele Emi nagrada iste godine zahvalio se Svetom trojstvu i monasima sa Svete gore, za koje je rekao da su ljudi koji su svoj život posvetili molitvi, ali ne molitvi za sebe, već molitvi za sve nas.

Izvor: N1

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.