Svetlana Mitrović – mlada umjetnica iz Srbije za koju će se tek čuti

Svetlana Mitrović rođena je 1992. godine u Sremskoj Mitrovici. Tamo je završila i osnovnu i srednju školu. Smijer etno pjevanje je specijalizovala još u gimnaziji u Mitrovici, a u „Mokranjcu” Beogradu teorijski smijer i solo pjevanje.

Završila je Visoku školu strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare. Budući da je po struci vaspitačica ne iznenađuje i da komponuje i pjesme za djecu. Neke od njih su postale hitovi poslije samo njenih postavljanja na njenom Youtube kanalu (Ovčica Elena i Mačak Kris, ako i Zemlja čuda, kako se zvao prvi vrtić u kom je radila).

Veliko interesovanje za etno muziku joj je donijelo mnogo nastupa u Srbiji i regionu, ali i u inostranstvu. Komponuje još od svoje 11 godine, što joj je donijelo pregršt nagrada na takmičenjima u osnovnoj i srednjoj školi. Tokom studija je uradila muzičko-scensku dramatizaciju za predstavu  „Srcegrad” iz koje su se izdvojile mnoge pjesme za djecu i koje se takođe mogu naći na interenetu. Nažalost, izvedba te predstave nije snimljena, ali je u planu njeno ponovno izvođenje za sljedeću godinu, kad epidemiološke okolnosti to budu dopustile.

Na sebe je odmah skrenula pažnju i svojim pop pjesmama, a prvu snimljenu u profesionalnom studiju premijerno je zajedno sa selfi spotom objavila 2. novembra ove godine. Ideja za selfi spot se logično rodila samim tim što je snimala sebe samu za klavijaturama kad je postavljala svoje pjesme na internet.

Pjesma „Zovem te” je preko noći postala hit. Snimljena je u studiju „Fabrika” u Beogradu. Muzički producent je Nebojša Simeunović Sabljar, a produkciju spota potpisuje izdavačka kuća Kornet iz Beograda.

Istom prilikom je snimljena i pjesma „Mačak Kris“, čija je youtube premijera najavljena za 15. januar. Istovremeno radi na etno albumu sa Markom Milanovićem, producentom i kompozitorom, čije tekstove potpisuje Ranko Marković. Prve pjesme se očekuju početkom 2021. 

Leutar:Net

3 KOmentara

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.