Budžetski minus sve veći, a Cvijanovićeva kupuje tri limuzine

BANJALUKA – Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović odlučila je da kupi tri nove limuzine ukupne vrijednosti skoro 270.000 maraka, iako se minus u Budžetu Srpske „penje“ na 400 miliona KM, a pandemija virusa korona ostavlja sve teže posljedice.

Danas je Radovan Višković govorio da će se raditi na uštedama.

Plan je da budu kupljene dvije crne metalik limuzine, proizvedene ove godine, dužine do 4,8 metara. Pored opreme poput senzora, komandi na volanu, sjedišta podesivih po visini, naslona, ekrana osjetljivih na dodir i druge opreme, limuzine treba da imaju i adaptivni tempomat za brzinu do 210 km/h.

Treća, takođe crna metalik, limuzina treba da bude 4,9 metara ili duža, sa stalnim pogonom na sve točkove. Ova limuzina treba da ima grijanje svih sjedišta, koja treba da budu kožna, zatim multifunkcionalni upravljač sa funkcijom izmjene brzina, kompjuter, navigacioni sistem…

Za sva vozila traži se četiri godine garancije ili pređenih 120.000 kilometara.

Tender je raspisan u petak, a rok za prijavu ponuđača je 10. decembar.

Navedeno je da je nabavka limuzina u skladu sa Planom javnih nabavki iz februara ove godine. Istovremeno, od tada je bio jedan rebalans Budžeta RS, a uskoro će biti i drugi, zbog povećanih izdataka usljed pandemije virusa korona. Budžetski deficit iznosiće na kraju godine 393,8 miliona KM.

Služba predsjednika RS prošle godine je kupila pet novih automobila koji su plaćeni čak 650.000 KM.

CAPITAL: Svjetlana Šurlan

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.