Vidović: Do kraja godine Vlada RS neće uskratiti finansiranje Banjaluci

BANJALUKA – Do kraja godine Vlada RS nema namjeru uskratiti finansiranje Banjaluke i drugih lokalnih zajednica do kraja godine jer bi za to bilo potrebno promijeniti zakon, rekla je Zora Vidović, ministar finansija Republike Srpske.

Ona je dodala da su naredne godine planirane izmjene Zakona o finansiranju lokalnih zajednica ali da se radi o manjim izmjenama za neke manje lokalne zajednice.

Takođe, kako je rečeno, danas na sjednici Vlade nije bilo smjena članova Vlade RS.

Vidovićeva je najavila da će naredne godine biti povećane penzije u skladu s rastom plata i troškova zivota, a da će do kraja godine Vlada RS izmiriti sve obaveze prema svim budžetskim korisnicima, uključujući isplate penzija, socijalnih davanja, boračkih dodataka i drugih izdataka.

Vidovićeva je rekla da je stanje u budzetu stabilno, da su prihodi i dalje veći od rashoda, ali da je Vlada RS očekivala da će se epidemija ublažiti u četvrtom kvartalu. 

Naglasila je da nastavak pandemije i dalje izaziva probleme u privredi, a da je Vlada povećala izdatke za Kompenzacioni fond, kako bi se pomoglo u suzbijanju posljedica pandemije.

Izvor: Nezavisne

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.