Humanitarni bazar za Minju Matić u Trebinju; Aktivan i broj 1433

Djevojčica Minja Matić boluje od najtežeg oblika spinalne atrofije mišića tipa jedan koja je veoma agresivna neuromišićna bolest.

Lijek za bolest postoji, ali u Americi, i za njega treba izdvojiti 2,4 miliona dolara.

Akciju prikupljanja sredstava pokrenula je Humanitarna organizacija „Budi human – Aleksandar Šapić“, a trenutno je aktivan i M:tel humanitarni broj 1433.

Do sada je na humanitarnim bazarima organizovanim na Laušu, u Čelincu i Srpcu sakupljeno više od 13.000 KM, a, osim Prijedora, slijede bazari i u Kotor Varošu, Bijeljini i Trebinju.

Bazar će u Trebinju biti održan 28. novembra na Trgu slobode.

Јedna od organizatora humanitarnog bazara u Trebinju Aleksandra Kovačević rekla je da će bazar početi u 10.00 časova i pozvala sve da se uključe u ovu misiju, kako građane, tako i trebinjske privrednike, ali i nosioce vlasti.

Kovačevićeva je rekla da su se bazaru već odazvale trebinjske humanitarne organizacije „Djeca djeci“ i „Igdajedu“, kao i Udruženje „Sunce nam je zajedničko“.

Ona je naglasila da će na Trgu slobode biti nekoliko štandova na kojima će se naći igračke, nakit, ručni radovi, prehrambeni, odjevni i drugi artikli.

– Ništa neće imati cijenu, tako da će građani moći sami da daju onoliko novca koliko žele. Sav prikupljeni novac će ići u fond za liječenje male Kragujevčanke. Ovim putem pozivam sve građane Trebinja, sve ljude dobre volje, da prisustvuju bazaru, da nas podrže jer ćemo zajedničkim snagama dati mogućnost Minji da živi – poručila je Kovačevićeva.

Ona kaže da joj je u pripremama bazara pomogla kreativna sugrađanka Valentina Mitrović.

Slične manifestacije organizuju se i u ostalim dijelovima istočne Hercegovine.

Izvor: RTRS

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.