Okrenuti galasačke paravane da bi se spriječila krađa

Šef Glavnog izbornog štaba PDP-a Igor Crnadak pozvao je danas Centralnu izbornu komisiju BiH da još jednom razmotri mogućnost da glasački paravani budu okrenuti na način da se leđa svakog birača vide kada glasa, odnosno da se, kako je rekao Crnadak, okrenu za samo 180 stepeni što smo mogli da vidimo nedavno na izborima u Crnoj Gori.

„Mora da se poštuje volja birača da svako da svoj glas i da taj glas bude uknjižen za onu političku partiju za koju se ta osoba opredijelila. Koristim priliku da kao narodni poslanik pozovem CIK da razmotri mogućnost da glasački paravani budu okrenuti na način da se leđa svakog birača vide kada glasa. Da se samo okrenu za 180 stepeni što smo vidjeli u Crnoj Gori“, kazao je Crnadak.

I na ovim izborima, kaže Crnadak, vladajuće stranke mnoge ljude u javnim preduzećima pritišću da glasaju i da uslikaju glas da dokažu vjernost.

„Ako okrenemo paravane to ćemo spriječiti i na ovim izborima spremaju se bugarski vozovi, čuli ste da se već treniraju ljudi za to i novac. A to znači da se iz džepa vadi već popunjen listić, a u džep vraća prazan listić. Ako okrenemo paravane i to smo zaustavili“, smatra Crnadak.

„Vidjeli smo u Crnoj Gori da tajnost nije ugrožena, napominjem sve ljude i članove CIK da su naši paravani u obliku ćiriličnog slova P i da su sa svih strana zaštićeni ali ako bi okrenuli paravan vidjelo bi se da li se vadi išta iz džepova, ne trebaju nam dodatna sredstva već volja u CIK-u da da donesu odluku prije početka glasanja“, ističe Igor Crnadak.

Izvor: BN

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.