Za dva dana Vlada RS isplatila subvencije koje duguje četiri mjeseca

BANJALUKA – Nekoliko dana pred izbore, vlast u Srpskoj se sjetila i pronašla sredstva da izmiri sva, četvoromjesečna, dugovanja prema mladim bračnim parovima po osnovu subvencije kamatnih stopa na stambene kredite.

Podsjećamo, Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS redovno kasni sa ovom obavezom, ali kako se ulazi u period u kome to može imati političke posljedice u nedjelju, Vlada je odlučila da sve isplati u par dana ove sedmice.

U dva dana na račun su mi uplaćene subvencije za četiri mjeseca. Nadam se da će se ovaj trend nastaviti i posle izbora”, kazala je jedna Banjalučanka koja je godinama uključena u ovaj program.

Poseban program subvencionisanja kamatne stope na stambene kredite za mlade i mlade bračne parove se realizuje od 2008. godine, a ukupan broj dodijeljenih subvencija od početka realizacije ovog programa, uključujući i posljednji raspisani konkurs, iznosi 4.348.

U periodu od 2008. do 2019. godine za ove namjene je izdvojeno 11,5 miliona KM, a za 2020.godinu planirana su sredstva u iznosu od 1.800.000 KM.

Da će se potruditi da do izbora izmire sve obaveze, potvrdili su i u resornom ministarstvu.

Ministarstvo porodice, omladine i sporta obavještava sve korisnike subvencija da će sve obaveze koje ima prema korisnicima biti izvršene do kraja ove sedmice, zaključno sa septembrom mjesecom 2020.godine”, stoji na njihovoj internet stranici.

Inače, objavljeni su i rezultati konkursa kroz koji će 500 mladih ljudi i bračnih parova dobiti subvenciju kamatne stope od jedan odsto.

Rezultate možete pogledati OVDJE.

Odbijeni su samo zahtjevi korisnika koji nisu ispunjavali osnovne uslove konkursa  a to je da su podigli stambeni kredit iz kreditnih sredstava Investiciono razvojne banke, da su imali do 35 godina starosti u momentu podizanja kredita i da imaju prebivalište u Republici Srpskoj”, zaključili su u resornom ministarstvu.

CAPITAL: D. Tovilović

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.