Hašim Tači se izjasnio da nije kriv za ratne zločine

Jedan od osnivača i čelnih ljudi terorističke OVK Hašim Tači izveden je danas pred sudiju za prethodni postupak Specijalizovanih vijeća Kosova sa sjedištem u Hagu radi upoznavanja sa optužnicom i izjašnjavanja o krivici.

Hašim Tači, bivši predsjednik Kosova i jedan od komandanata Oslobodilačke vojske Kosova, izjasnio se da nije kriv pred Specijalnim sudom u Hagu ni po jednoj tački optužnice koja ga tereti za ratne zločine i zločine protiv čovečnosti.

“Časni sude optužnica je potpuno neosnovana. Ja se izjašnjavam da nisam kriv ni po jednoj tački optužnice”, izjavio je Tači.

Pored Hašima Tačija i predstavnika tužilaštva ročištu prisustvovao je i Tačijev advokat Denis Hoper.

“Gde se nalaze optužbe o krađi ljudskih organa i Žutoj kući koje su bile ključne za osnivanje ovog suda”, upitao je Hoper.

Optužnica protiv Tačija ima 10 tačaka. Optužen je za ratni zločin i zločin protiv čovečnosti, a tereti se za progon, zatvaranje, proizvoljno lišavanje slobode, druge nehumane postupke, surovo postupanje, mučenje, ubistva i prisilne nestanke lica.

Tači se prvi put pojavio pred sudijom za prethodni postupak Specijalizovanih veća Kosova u Hagu, nakon što je 5. novembra uhapšen i prebačen u pritvor u Hagu.

Prethodno je pred sud je izveden i bivši portparol OVK Jakup Krasnići koji se takođe izjasnio da nije kriv ni po jednoj tački optužnice.

(Glas Amerike) 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.