Svi “naši” milioneri u trci za novi mandat…

Oni imaju luksuzne stanove, vikendice, firme, farme: Svi “naši” milioneri u trci za novi mandat!

Jedno je sigurno bilo da su dio vlasti ili opozicije, gradonačelnici/načelnici imaju daleko veća primanja od „običnih“ građana kojih su im u ovo predizborno vrijeme “puna usta”, a tu su i luksuzni stanovi, vikendice, firme, farme, umjetničke slike….

Portal Buka donosi imovinske kartone aktuelnih gradonačenika i načelnika koji su dostupni javnosti na web stranici Centralne izborne komisija BiH.

Zanimljivo je takođe da za sve “naše” milionere možete glasati i na izborima 15. novembra!

Veliki kapital ima Milan Kovač, načelnik Šipova, koji je takođe krenuo u trku za obnavljanje mandata.

Leutar.net Svi “naši” milioneri u trci za novi mandat...

On je u imovinskom kartonu naveo da je tokom 2016. zaradio 124.000 KM, te da posjeduje imovinu vrijednu 10, 2 miliona KM od čega je 10 miliona vrijednost firme. Kovač je izjavio i da ima obaveza prema bankama od 7,4 miliona KM. Njegova supruga je prihodovala 24.000 KM i posjeduje imovinu vrijednu 18.000 KM, a jedno od djece je prihodovalo 15.000 KM i posjeduje imovinu vrijednu 160.000 KM

I Mićo Mićić, trenutni gradonačelnik Bijeljine, i kandidat za istu poziciju  na predstojećim izborima je među političarima milionerima. Tako je u 2017. godini prijavio ukupno 54.000 KM plate, stan u Srbiji vrijedan 80.000 evra, te kuću, zemljište i poslovni prostor u Republici Srpskoj, koji zajedno vrijede 335.000 evra.

Leutar.net Svi “naši” milioneri u trci za novi mandat...

Tu su i dva automobila – Mercedes 250 E i džip, čiju je vrijednost Mićić procijenio na 50.000 KM. U imovinskom kartonu naveo je i vikendicu u BiH vrijednosti 60.000 evra, dok na bankovnom računu ima 25.000 evra, a prijavio je i imovinu djece – stan i poslovni prostor u vrijednosti od 348 hiljada maraka.

Milionsku imovinu ima i Momir Ristić, načelnik Šekovića, i kandidat SNSD-a na istu poziciju.

Leutar.net Svi “naši” milioneri u trci za novi mandat...

Prema njegovoj procjeni koju je ranije dao vrijednost njegove imovine iznosi 2,1 miliona KM. U imovinskom kartonu je naveo da posjeduje nekoliko stanova i kuća u Republici Srpskoj i Srbiji, te da mu supruga u Srbiji posjeduje kuću od 220.000 KM.

(BN/Buka)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.