HNS: Podrška predsjedniku Macronu u borbi protiv „islamskog terorizma“

Hrvatski narodni sabor (HNS) Bosni i Hercegovini podržava Francusku i borbu predsjednika Macrona protiv, kakao je kazano, „islamskog terorizma“ s kojim se suočavaju ovih dana. Iz HNS-a su dodali kako su i Hrvati u BiH osjetili posljedice “ ekstremnog islamističkog djelovanja“.

„Kao krovna politička institucija Hrvata u BiH, HNS BiH pruža punu potporu predsjedniku Francuske Emmanuelu Macronu u borbi protiv islamskog terorizma. Hrvati Bosne i Hercegovine osjetili su posljedice ekstremnog islamističkog djelovanja tijekom rata u BiH 1992-1995, a naročito kroz teroristički napad autobombom u Mostaru 1997, ubojstva hrvatskih policajaca u Središnjoj Bosni, te ubojstvom članova katoličke obitelji Anđelić na Badnjak 2002“, navode iz HNS-a.

Iz Hrvatskog narodnog sabora su još jednom naglasili kako su „Hrvati u Bosni i Hercegovini su predvodnici europskog puta naše zemlje“.

„Duboko vjerujemo kako, zajedno s našim partnerima iz EU možemo pomoći da se prostor Europe koji je i svojevrsna kolijevka zapadne civilizacije, može održati kao sjecište različitih kultura i religija koje će biti spremne prihvatiti europski način života.

Narodu Francuske, a posebno obiteljima žrtava ovog terorističkog čina, Hrvatski narodni sabor izražava najdublju sućut i istinski žalimo zbog toga što im je islamski terorizam oduzeo najmilije. Naše suosjećanje je tim veće posebno zbog toga što smo tijekom i nakon rata u Bosni i Hercegovini i sami doživjeli i osjetili posljedice islamskog terorizma“, stoji na kraju saopštenja HNS-a.

Izvor: N1 

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.