“Bilo bi dobro da je i Vučić govorio na sahrani Amfilohija…”

(Beta) – Ministar odbrane Nebojša Stefanović rekao je večeras da odluka o odlasku državne delegacije Srbije na sahranu mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija ni u jednom trenutku “nije dovođena u pitanje”, da ta odluka “ipak nije bila laka”.

On je na TV Pink naveo da odluka o tome doneta “u složenom političkom trenutku”, zbog toga što su pojedine političe opcije predsednika Aleksandra Vučića optuživale da sarađuje se sa predsednikom Crne Gore Milom Đukanovićem.

“I kada postoje razlike i kada se ne slažete o svim temama, uvek je postojalo poštovanje za stvar koju je (Amfilohije) uradio u Crnoj Gori… Videli ste koliko je (Vučić) bio napadan, šta god da uradi. Zamislite da nije otišao, šta bi mu sve rekli. Mislim da je za poštovanje pokojnog mitropolita Amfilohija bilo dobro da je govorio i predsednik Vučić, (što bi bila) i jedna dodatna politička poruka”, kaže Stefanović.

Komentarišući da li će smrt mitropolita Amfilohija otežati formiranja nove Vlade Crne Gore, Stefanović navodi da je to unutrašnja stvar te države i da će Srbija poštovati odluku naroda Crne Gore.

“(Naš cilj) je da radimo na jačanju međusobnih odnosa… i da se borimo za prava srpskog naroda. Želimo da jačamo položaj srpskog naroda, uložili smo tri miliona evra u Srpsku kuću. Trudili smo se da pokažemo brigu, nastavićemo tako da radimo… i da štitimo identitet Srba”, rekao je Stefanović.

Beta; Foto: Nedeljnik

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.