Krivokapić o Amfilohiju: “Uveren sam da je Crkva danas dobila svetitelja. Proglasiti dan žalosti, to je civilizacijska obaveza…”

Mandatar za sastav nove crnogorske vlade Zdravko Krivokapić objavio je da je primio vest o smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i naveo da je uveren da je Crkva danas dobila svetitelja.

“Iako smo mi kao ljudi tužni, uveren sam da je Crkva danas dobila svetitelja. Moli se, vladiko, u Carstvu Nebeskom za svoju Crnu Goru”, napisao je Krivokapić na svom Tviter nalogu.

Krivokapić je pozvao i da se proglasi dan žalosti zbog smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija.

“Ovim putem pozivam tehničku Vladu Crne Gore da proglasi dan žalosti u Crnoj Gori zbog upokojenja Mitropolita crnogorsko-primorskog gospodina Amfilohija! Crna Gora žali i žaliće i bez toga, ali vaša civilizacijska obaveza je da ispoštujete odlazak jednog od najvećih od nas u ovom veku”, napisao je Krivokapić na Tviteru.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije preminuo je od posledica koronavirusa. Mitropolija crnogorsko-primorska navela je u saopštenju da će o svim drugim detaljima u vezi sa sahranom visokopreosvećenog mitropolita javnost biti uskoro obaveštena.

Leutar.net Krivokapić o Amfilohiju: “Uveren sam da je Crkva danas dobila svetitelja. Proglasiti dan žalosti, to je civilizacijska obaveza…”

Izvor: Nedeljnik

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.