Kako je jučerašnji sastanak u Banjaluci pokazao da stvari na terenu ne funkcionišu baš najbolje

„Dok god možemo zdravi po zemlji hodati nećemo zatvarati privredu…“

Dva zanimljiva govora zabilježena su juče u Banjaluci tokom sastanka najvišeg rukovodstva Republike Srpske povodom pogoršanja epidemiološke situacije a zanimljivo da oba dolaze od dva gradonačelnika SNSD-a, Banjaluke i Zvornika. 

I jedan i drugi priznali su da stvari na terenu nisu idealne i nije baš sve stabilno.

Gradonačelnik Banjaluke Igor Radojičič (SNSD) je bukvalno kazao da „para nemamo“ 

On je rekao da nipošto ne treba zatvarati preduzeća i fabrike.

“Dok god možemo zdravi po zemlji hodati nećemo zatvarati privredu, to je i zahtjev stanovništa.U naredne dvije sedmice spakovati novi paket mjera “od para koje nemamo”, za ugostitelje, ugroženo stanovništvo, te subvencije privrednicima“ rekao je on.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović (SNSD) kritikovao je način izvođenja nastave u sedmici kada je prekinuto izvođenje iste u osnovnim i srednjim školama.   

„Na kraju jedna sugestija, najdobronamjernija ministrici.Na terenu imamo ozbiljan bunt roditelja iz dva razloga. Jedan je što je uopšte zaustavljena nastava, to naravno ne odobravamo a drugi je predloženi način odvijanja nastave u ovoj nedjelji. Svi smatraju, i meni se tako učinilo, nek mi struka oprosti da je prezahtijevan, naročito u onom tehničkom. Vi imate troje đaka u jednoj porodici, ta majka mi je bila jutros rano, i svi su uzrasta do petog razreda osnovne škole. Oni trebaju d aimaju tri laptopa, tri mikrofona, tri kompleta, i ona naravno u stanu nema kapacitet interneta, koji će to sve podržati. Mi još ne znamo šta nas čeka ubuduće, kakva će se nastava morati odvijati, dobro bi bilo da bude onako kako svi priželjkujemo , ali treba na vrijeme zauzeti sa saradnicima neki stav, d ali da s evrati na sistem kakav smo imali proljetos. Ili, treba reći, uključimo se svi zajedno kako bismo osigurali uvjete za one koji nemaju sposobnost praćenja nastave. Ako mora biti isti online kao što ste predložili.“ rekao je on.

/Buka/ E.P.

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.