Zdravstveni sistem krvari (gori), a Visković se češlja

Da je stanje u zdravstvu u Republici Srpskoj izrazito loše i nije neka nova vijest. Problemi finansijske i kadrovske prirode, problemi opremljenosti bolnica i domova zdravlja gomilaju se godinama i ne nazire se neko konstruktivno rješenje.

Treba se podsjetiti ekspozea predsjednika Vlade gospodina Viškovića kada je govorio o našem zdravstvenom sistemu, a stanje u njemu je najbolje opisao rečenicom: “On krvari!”. Kao jedan od priroriteta je postavio rješavanje problema u ovoj oblasti.

Da se nije daleko odmaklo, i da prvi i pravi potez nije još povučen iako je Vlada na polovini svoga mandata, najbolje pokazuje fotografija ambulante u Trebinju za pacijente potencijalno zaražene virusom korona, a koju je napravio naš sugrađanin.

Pomoćni objekat je pretvoren u mjesto gdje se vrši pregled i testiranje naših sugrađana i sigurno da im nije prijatno kada čekaju u redu a vide kakav je objekat i kakvi su uslovi u kojima doktori rade. Pravo je vrijeme ukazati na problem i u što skorijem periodu obezbijediti našim doktorima normalne uslove za rad!

Kada se čovjek vrati malo kroz vrijeme, prisjeti svih megalomanskih obećanja koja se, naravno, nisu realizovala, ne preostaje mu ništa drugo nego da se nasmije na novo zamazivanje očiju koje se uglavnom vrši pred izbore. Tako se prije mjesec dana plasirala vijesti o izgradnji Kliničkog centra u Trebinju. Čak je i predstavljeno idejno rješenje, koje ne sadrži apsolutno ništa od faze projektovanja u koju je svrstano (poprečni presjeci, namjena prostorija, odgovarajući priključci, instalacije, i slično).

Da li je iluzorno pričati o Kliničkom centru, a svjedoci smo aprilskog obraćanja predsjednika Srbije gospodina Vučića u kome je naveo da Republika Srpska nema osnovna sredstva za borbu protiv virusa korona.

Možda bi bolje bilo dati odgovore na pitanje kako tek svršeni studenti medicine ne mogu naći posao u struci u našoj Hercegovini i za čiju djecu se čuvaju njihova mjesta?

Sada kada je zdravstveni sistem zategnut do krajnjih granica zar ne bi trebalo dati priliku novim, mladim ljudima da unesu svježu krv i nadoknade onu koja je “prosuta” kako kaže gospodin Višković.

Trebinje24

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena




Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.