Ko nije sa nama ne može imati naša preduzeća?!

Potpredsjednik SNSD-a Radovan Višković izjavio je da će u narednom periodu sa republičkih pozicija biti smjenjivani kadrovi DNS-a koji dolaze sa područja na kojima su opštinski odbori te stranke potpisali sporazume o zajedničkom nastupu sa opozicionim partijama na predstojećim lokalnim izborima.

Višković je rekao danas novinarima u Čelincu da o tome svjedoči aktuelna smjena kadra DNS-a Marka Kubatlije koji dolazi sa Pala, jer paljanski opštinski odbor te stranke nije ispoštovao ranije dogovore sa SNSD-om i nedavno je potpisao koalicioni sporazum sa SDS-om i PDP-om kada je riječ o zajedničkom nastupu na lokalnim izborima.

“To je naš odgovor na taj sporazum i ovdje nije riječ o nečem ličnom protiv DNS-a. Svi sljedeći kadrovi DNS-a koji budu potpisali takve sporazume, a nalaze se na nekim republičkim pozicijama biće smijenjeni ukoliko dolaze iz lokalne zajednice gdje je donesena takva odluka”, naglasio je Višković.

Kada je riječ o smjeni drugih kadrova DNS-a, Višković, koji je i premijer Republike Srpske, rekao je da treba sačekati odluke Vlade Srpske.

“Ne treba žuriti i ništa prejudicirati. Ne vidim da je ovo neki veliki problem i mislim da se o tome u javnosti daje previše značaja. Naime, većina u parlamentu Srpske bila je 57 poslanika. I kad svih sedam poslanika DNS-a ne bi bilo u skupštinskoj većini, to je ponovo većina od 50 poslanika”, dodao je Višković.

Kada je riječ o mogućoj smjeni ministara DNS-a u Vladi, Višković je rekao, između ostalog, da Senka Jujić, koji vodi resor lokalne uprave i samouprave, radi svoj posao sve dok je na toj poziciji.

“Do kada će to biti, ne zavisi od mene, već od mnogih dešavanja, odnosno opštinskog odbora DNS-a iz kojeg dolazi”, rekao je Višković.

(Agencija)

Budi prvi koji komentariše

Ostavi komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena
Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.